Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 29 april 2024 - klockan 16:30 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2013-08-22

Sedan i måndags har det kommit in 17 anmälningar om brott. Skadegörelse, stöld och inbrott är några av de brottsrubriceringar som förekommit. Återigen har en person blivit attackerad av en hund och sedan blivit lämnad på platsen av hundens "människor".

Mellan den 16 och 19 augusti gjordes inbrott i ett källarutrymme på Norrgårdsvägen. Sammanlagt var 10 förrådsdörrar uppbrutna. Det finns ingen sammanställning över eventuellt stulet gods.

Någon gång mellan 12 och 21.30 den 19 augusti har någon eller några roat sig med att kasta ruttna äpplen och körsbär mot en villa på Vårlöksvägen i Bro. Fasad och fönster var enligt anmälningen träffade.

Natten mot den 19 augusti stals två båtmotorer vid Smidö båtklubb, varav en 20 hästars och en 40 hästars. Se separat artikel.

Under natten mot den 19 augusti hade en bil parkerad på Fliesbergsparkeringen ovälkommet besök. Någon eller några hade krossat höger framruta och tagit sig in i bilen. Tre par solglasögon och två dykutrustningar rapporteras stulet ur bilen.

Natten mellan den 19 och 20 augusti var det någon som klottrade på en mur tillhörande en fastighet på Penselvägen i Brunna. Röd spritpenna eller liknande har använts.

Den 20 augusti råkade en bilägare på Fasanstigen ut för en konstig händelse. På väg från bilen till bostaden tappade bilägaren bilnyckeln. När bilägaren sedan senare kom ut till bilen igen stod den inte längre parkerad i carporten på samma sätt som den lämnats. Enligt anmälan har bilen troligtvis stulits med nyckeln och när tjuven kört iväg har denne krockat med en annan bil parkerad cirka två meter bakom bilägarens bil och då kört tillbaka halvvägs in i carporten för att sedan lämna platsen. Både den stulna bilen och den parkerade bilen hade krockskador.

Under kvällen den 20 augusti var det någon som försökte tjuvfiska kräftor i Lillsjön. En förbipasserande upptäckte ett antal nedlagda burar i sjön och kontaktade fisketillsyningsmannen som i sin tur kontaktade polisen. Tillsammans plockade de upp burarna och polisen tog dem därefter i beslag.

Natten mellan den 20 och 21 augusti fick en bilägare på Fjärilstigen i Bro sitt tanklock uppbrutet. Cirka 35 liter bensin uppges ha blivit slangad.

Natten mellan den 20 och 21 augusti fick en bilägare på Skogsvägen i kungsängen sina registreringsskyltar stulan. Bilen stod parkerad i anslutning till bostaden.

Klockan 13.30 den 21 augusti parkerades en bil vid en av golfbanorna i Bro. När ägaren kom tillbaka till sin bil en timme senare var höger bakruta krossad. En låda innehållande teknisk utrustning rapporteras ha blivit stulen ur baksätet.

Strax innan 22.30 den 21 augusti var en man ute och promenerade på Råbystigen i Bro. Bakom sig hörde mannen hundskall så han började springa därifrån. En ljusbrun hund jagade efter mannen och hoppade upp mot honom så att han tappade balansen och föll. Hunden bet den liggande mannen i knät innan den sprang tillbaka till "sina människor". Enligt anmälaren så var det kvinnor som var ute med hunden och de lämnade platsen när hunden kom tillbaka till dem.












Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen