Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 03:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisen rapporterar


Karin Sidén 2014-04-17

Sedan i lördags har det inkommit sammanlagt 21 anmälningar till polisen, varav några är rena förlustanmälningar. Det har varit en lugn påsklovsvecka polisiärt sett. Inga nya båtmotorstölder, inga bostadsinbrott och inga cykel- eller bilstölder finns med i anmälningshögen.

Den 12 april upptäckte en företagare på Fårhagsslingan i Norrboda, Kungsängen, att någon krossat rutan på hans altandörr till företagslokalen. Enligt målsägande verkar inget ha stulits.

Den 12 april anmälde en målsägande att dennes bil utsatts för skadegörelse under färd på E18. Bilen kördes mellan Kungsängen och Brunna när en knytnävsstor sten träffade vindrutan. Målsägande tror att någon kastat stenen mot bilen, men såg ingen misstänkt.

Klockan 20.30 den 14 april ringde en person boende på Östervägen till polisen med anledning av ett par bilar med tillhörande ungdomar som befann sig i närheten. När inringaren sa registreringsnumren på bilarna visade det sig att en utav dem var anmäld stulen. Polis åkte till platsen och fick tag på gruppen med ungdomar. Föraren av den stulna bilen, en yngling född 1995 och skriven i Spånga, bokfördes som misstänkt i ett flertal brottsrubriceringar. Dels var bilen han körde stulen och dels påträffades stöldgods från ett bostadsinbrott i Bålsta i bilen, vilket resulterade i två olika anmälningar. Sedan visade det sig att personalen på en bensinmack i Kungsängen strax innan anmält den aktuella bilen för en tjuvtankning på drygt 800 kronor, så där blev det anmälning nummer tre. Det visade sig också att ynglingen inte hade körkort varför det blev en fjärde anmälan, grov olovlig körning, som pricken över i. Övriga ungdomar i sällskapet identifierades men blev inte anmälda för något brott.

En anmälan om skadegörelse i en trädgård på Korsängsvägen i Kungsängen gjordes den 15 april. Målsägande har anmält en grupp engelskalande hantverkare för att bland annat ha förstört en mur. Se separat artikel.

En målsägande blev av med pengar ur sin plånbok den 15 april, 17.15-17.35. Målsägande hade varit och badat i Bro simhall och glömde kvar plånboken på en bänk i omklädningsrummet. Denne upptäckte misstaget efter några minuter och gick tillbaka in i omklädningsrummet, men då var plånboken borta. Vid förfrågan i simhallsserveringen visade det sig att en man lämnat in plånboken där. Vid kontroll visade det sig dock saknas 2 000 kronor ur plånboken.

Natten mellan den 15 och 16 april fick en målsägande boende på Råbystigen i Bro höger framruta krossad på sin bil. Bilen stod parkerad på boendeparkeringen. Det är oklart om något stulits ur bilen, men en av bilens blinkers var skadad, som om någon försökt bända loss den.

En polisanmälan om olaglig tippning i Frölunda friluftsreservat har inkommit. 20-talet slipers, miljöfarliga och kreosotbehandlade, har hittats dumpade i friluftsområdet.

Fyra målsägande på Slagavägen i Bro har fått sin vattenkran igencementerad. Fastigheterna är sommarstugor och har haft vattnet avstängt i en brunn en bit utanför tomtgräns. Sedan i höstas har någon cementerat fast kranen så att det inte längre går att slå på vattnet till de fyra fastigheterna. Det har tidigare varit viss osämja mellan några hushåll kring vattnet.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen