UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 14 augusti 2020 - klockan 06:53 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Närpolisens Nyårshelgsrapport


Karin Sidén 2014-01-02

I Upplands-Bro var det en förhållandevis lugn Nyårshelg. En del fylla och slagsmål har rapporterats, men inte mer än vad som kan förekomma en vanlig helg. Skadegörelse, stölder, bråk och ett fåtal inbrott är de brottskategorier som återfinns bland de sammanlagt 31 anmälningarna.

En av Postens brevlådor stals från Finnstabergsvägen dagarna innan jul. Brevlådan, med stolpe och betongklump och allt, har troligtvis blivit uppdragen ur marken och sedan bortsläpad med hjälp av en bil. Den post som eventuellt fanns i lådan är rapporterad som stulen. Ett flertal liknande brott rapporterades i riksmedia dagarna innan jul.

En kvinna boende i Kungsängen har anmält att hon utsatts för sexuellt ofredande genom SMS. Mellan den 28 och 30 december skickades ett antal SMS till henne med stötande innehåll.

En fastighet på Snickarvägen i Bro har utsatts för skadegörelse genom klotter. På byggnaden har diverse tecken och "tags" sprejats.

På kvällen den 29 december, mellan 21 och 22.30, sköt någon eller några med smällare i en trappuppgång på Finnstastigen i Bro. Sotmärken på väggarna är anmälda som skadegörelse.

Mellan den sista november och den 29 december har ett antal förrådsutrymmen i en källarlokal på Bagarvägen i Bro utsatts för inbrott. Ur målsägandes förrådsutrymme stals bland annat högtalare och en förstärkare.

Mellan den 29 och 30 december utsattes en restaurang i Kungsängens centrum för skadegörelse. Någon gång under natten krossades två fönsterrutor till lokalen.

Natten mot Nyårsafton utsattes en bensinstation i Bro för inbrott. Mellan 03.40 och 03.50 gjordes inbrottet av ett okänt antal gärningsmän. Det är det andra inbrottet på en vecka i samma butikslokal och även den här gången var det tobaksvaror till ett okänt värde som stals.

Den 31 december mellan 08 och 16 blev en bil parkerad vid Kungsängens pendeltågsstation av med sina registreringsskyltar.

Vid en privat nyårsfest i en lokal vid Marknadsstigen i Brunna råkade åtminstone ett par av gästerna ut för stöld. En målsägande anmälde att han någon gång mellan 00.30 och 02.30 blev av med sin svarta Iphone. När han sedan under natten sökte efter den via gps-funktionen befann sig telefonen söder om Stockholm innan den stängdes av. En annan målsägande blev av med sin dunjacka. Enligt anmälan stals jackan någon gång mellan 02 och 02.45. Målsägande hade hängt ifrån sig jackan men ganska snabbt kommit fram till att den var för dyr för att hänga utan uppsikt i kapprummet, men då hon gick för att hämta den var jackan redan borta.

Vid en privat nyårsfest på Husbyvägen i Bro råkade ett antal festdeltagare i bråk. Polis kallades till platsen och kunde konstatera att åtminstone 4-5 personer tagit emot och/eller utdelat slag. Fyra olika anmälningar blev resultatet, men enligt händelserapporten var flera av de närvarande så fulla att de inte kunde höras.

Ett större festsällskap befann sig vid 04.25 den 1 januari vid busshållplatsen vid Musikvägen i Brunna. Enligt anmälan var det mycket stökigt och oroligt vid hållplatsen och bland annat utsattes den buss som stannade vid hållplatsen för skadegörelse.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 16/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 23/8
Sommarcafé och kulturutflykt
Söndag 30/8
Sommarcafé och kulturutflykt
avståndsannons

Sjöräddningen

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen