Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 00:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nu blir det gångväg till Willys


Karin Sidén 2016-06-21

Bild:Rasmus Lindstedt

Nu i veckan blir en ny gång- och cykelväg till Willys / Fliesbergshuset färdig. Efterlängtad under många, många år och i allra högsta grad välbehövlig sedan Nobina valde att korta ner sin rutt och inte längre använda Fliesbergshuset som ändhållplats.

Det ökade antalet gående och cyklande kunder har fått fastighetsägaren Brofastigheten AB att investera i att anlägga en välbehövlig gång- och cykelväg samt ny vägbeläggning för bilarna. 

Länge, länge har det efterfrågats en gång- och cykelväg till Fliesbergshuset i Bro. De kunder som inte åkt bil har tvingats dela väg med bilar, bussar och lastbilar längs en vägsträcka där hastigheten inte alltid varit låg. Sedan Nobina i våras ändrade sin rutt och bytte ändhållplats för bussen så att den slutade gå hela vägen till Fliesbergshuset (som numera kort och gott kallas Willys) har fotgängarna blivit allt fler. 

Säkerhetsfrågan har diskuterats livligt på sociala medier och har varit en viktig faktor i de diskussioner som förts med Nobina. Nu har fastighetsägaren och tillika vägansvarige Brofastigheten AB valt att rusta vägavsnittet och samtidigt anlägga en gång- och cykelbana innan någonting allvarligt händer.

I en kommentar till tidningen Mitt i säger Frida Melin, förvaltare på Ersand Förvaltning AB, att man fortfarande hoppas att Nobina omvärderar och ändrar sitt beslut så att bussen åter kör hela vägen till Willys, men att man tills dess vill höja säkerheten för sina icke bilburna kunder:

-Att busshållsplatsen stängdes ner är ingenting vi kan styra, och eftersom vi är väghållare till fastigheten valde vi att bygga en gångväg. Människor måste ha någonting att gå på och det ökar också säkerheten eftersom den vägen människor behöver gå på nu är rätt bred vilket innebär att många bilar kör ganska fort.

Den nya gång- och cykelbanan väntas stå färdig nu i veckan.

-Vi hade målet att bli klar med vägen innan midsommar, säger Frida Melin.

Bild:Rasmus Lindstedt


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen