UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Måndagen den 25 oktober 2021 - klockan 18:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nu får alla 30+ vaccinera sig


Karin Sidén 2021-06-30

I tisdags, den 29 juni, öppnades det sjätte intervallet i fas 4 av vaccineringen mot Covid-19. Det innebär att alla födda 1991 eller tidigare kan boka in sig för den första vaccinationssprutan.

Lättast bokar man sin vaccinationstid via appen Alltid Öppet, men det går även att boka via en telefonsluss. Se 1177.se för aktuella telefonnummer.

Sedan den 12 juni har Upplands-Bro berikats med en vaccinationsbuss som finns på plats fyra dagar i veckan: onsdagar och torsdagar i Kungsängen samt fredagar och lördagar i Bro, så nu finns flera möjligheter att få sina sprutor på hemmaplan. För att boka in sig till vaccinationsbussen går man antingen in via Alltid Öppet-appen eller ringer via de nummer som finns på 1177

Vid det här laget är det snart två månader sedan Region Stockholm inledde Fas 4 i vaccinationsprogrammet mot Covid-19. Fas 4 inkluderar alla från 18-59 år, sammanlagt 1,4 miljoner personer så för att dämpa anstormningen i bokningssystemet och för att om möjligt undvika att det kraschar av överbelastning har regionen valt att åldersindela fas 4 i ett flertal åldersgrupper. På så sätt tillgängliggörs bokningssystemet i intervaller och därmed minskar risken för överbelastning - även om det de dagar nya åldersintervall öppnas är väldigt högt tryck.

I första steget av Fas 4, som alltså öppnades den 5 maj, var det personer som är födda 1966 eller tidigare som fick boka in sig och från och med den 12 maj öppnade andra intervallet i vaccinationsbokningen för dem födda 1971 eller tidigare. Det tredje intervallet, för dem födda 1976 eller tidigare, öppnade drygt en vecka senare, den 21 maj och det fjärde intervallet, för dem födda 1981 eller tidigare, öppnades den 3 juni. Den 14 juni var det dags för den femte åldersgruppen inom Fas 4 att bekanta sig med appen Alltid Öppet.


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/10
LOPPIS vid Stationshuset
Välgörenhetsdag på Bro IP
Lördag 27/11
LOPPIS vid Stationshuset
Lördag 4/12
Julmarknad
Julmarknad på hembygdsgården Klint i Bro
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

UBROs egen

Barncancerfonden pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Larmassistans artikelannons
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen