Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Måndagen den 26 februari 2024 - klockan 01:35 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Nya Erikssundbron öppnas snart


Karin Sidén 2023-05-02

Erikssundsbron, som varje dag passeras av drygt 5 500 fordon, förbinder Upplands-Bro med Sigtuna (Märsta kommun). Den nya bron är närmast i bild och som synes klart bredare än den gamla bron.
Bild:Vägverket
Erikssundsbron, som varje dag passeras av drygt 5 500 fordon, förbinder Upplands-Bro med Sigtuna (Märsta kommun). Den nya bron är närmast i bild och som synes klart bredare än den gamla bron.

Det är inte ofta det händer, men ibland så går ett byggprojekt snabbare än beräknat. Så är fallet med den nya Erikssundsbron som kommer att öppna för trafik i slutet av maj 2023 - ett halvår tidigare än den ursprungliga tidplanen!

Trafikverket meddelade den glada nyheten i ett nyhetsutskick i förra veckan. Där skriver de bland annat: "Tack vare bra planering av bygget och korta tider för hantering av frågor kommer vi kunna öppna den nya bron i slutet av maj 2023".  

Tidsplanen var initialt att brobygget skulle stå klart hösten 2023 och att man därefter skulle påbörja rivningen av den gamla bron. Rivning och bortforsling av allt samt återställning av byggområdet beräknades vara slutfört sommaren 2024. Nu väntas även det arbetet kunna slutföras långt innan den initiala tidsplanen.

Den nya bron, som är 4 meter bredare än den gamla bron och totalt 10 meter bred, öppnas för passerande båtar genom att den vrids 90 grader i sidled. Den ökade bredden har gett både bredare körbanor och ökad säkerhet för gång- och cykeltrafikanter som nu får en flera meter bred gång- och cykelvägbana.


Läs mer om projektet på Trafikverkets hemsida.


Tipsa en vn Skriv utKalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen