Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 24 april 2024 - klockan 14:46 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

På tisdag öppnar Polisens områdeskontor i kommunhuset


Karin Sidén 2017-09-01

Den 5 september öppnar polisens nya områdeskontor i kommunhuset i Kungsängen. Områdeskontoret är mer en mötesplats än ett bokstavligt poliskontor, men är ett första steg i att öka den polisiära närvaron och medborgarkontakten.

-Vi kommer att finnas i Kungsängen på tisdagar, med start den 5 september. Utgångspunkten är kommunhuset där vi kommer att ha vår mötespunkt, men vi kommer också att röra oss ute på torget och i de centrala delarna av Kungsängen för att komma närmare medborgarna, berättar Frida Törnvall, kommunpolis i Upplands-Bro och Järfälla.

Kontinuerlig närvaro och nära kontakt med våra poliser har länge stått högt på Upplands-Bro-bornas önskelista. Den stora omorganisationen 2015 som skulle ge oss just det har fram till nu inte mäktat med att leverera den kontakten i så stor utsträckning man hoppats på men nu börjar fler och fler pusselbitar i organisationen att falla på plats.

Från och med den 5 september öppnar den första kontaktpunkten / områdeskontoret i Kungsängens centrum.

-Vi kommer att finnas på plats i kommunhuset på tisdageftermiddagar mellan 14.30 och 16.30. Exakt hur vi kommer att sitta är inte helt klart än, det får vi jobba fram allt eftersom vi ser behoven, men tanken är inte att det ska bli ett statiskt kontor där vi sitter och tar upp anmälningar utan snarare en öppen mötesplats så att vi och medborgarna kommer närmare varandra. Vi kommer också att röra oss ute på gator och torg för att ytterligare synliggöra oss.

Frida Törnvall berättar att ambitionen är att öppna ett liknande områdeskontor i Bro men att man vill hitta arbetsformen innan man utökar ytterligare. 

-Vi har fått flera nya kollegor den senaste tiden, områdespoliser. De är på väg att slussas in i vår verksamhet här i Upplands-Bro och Järfälla, men det dröjer ytterligare några veckor innan de är helt på plats, så därför skyndar vi långsamt. Vi ser verkligen fram emot att komma närmare Upplands-Bro-borna och hoppas att många tittar förbi för att byta några ord. Det behöver ju inte bara vara för att göra en anmälan man pratar med oss!

På kommunens hemsida skriver man i ett pressmeddelande:

"Områdeskontoret kommer att bemannas av poliser varje tisdag klockan 14.30 till 16.30. Kontoret är beläget i Kontaktcenter vid huvudentrén i kommunhuset. För den som vill prata enskilt finns mötesrum i anslutning till kontoret.

Vi ser fram emot att utöka vår dagliga kontakt och samverkan med polisen i Upplands-Bro och samtidigt förbättra servicen för Upplands-Broborna. Ökad tillgänglighet ger ökade möjligheter till dialog mellan polisen, kommunen och Upplands-Broborna. Det känns också bra att polisen har tidigare positiva erfarenheter från liknande upplägg i andra kommuner. Vi arbetar också med att på sikt få polisen tillgängliga i Brohuset i Bro centrum, säger Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande, Upplands-Bro kommun.

Ett områdeskontor är en plats för möte, information och dialog. Här går det bra att lämna tips eller synpunkter till polisen, däremot går det inte att söka pass."


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen