Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 15:11 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisen önskar komma i kontakt med vittnen till rånet på Örnstigen


Karin Sidén 2018-01-18

Ännu så länge är ingen person gripen för personrånet som begicks på Örnstigen i Råby på onsdagskvällen. Utredningen pågår och polisen samlar in uppgifter och eventuella tekniska bevis för att kunna ringa in och identifiera förövarna.

-Tre personer var på olika sätt inblandade i rånet. De misshandlade offret, som även fick en stickskada från ett stickföremål. Offret är inte allvarligt skadad, men mörbultad och med en ytlig sårskada. Under omständigheterna får man väl säga att offret ändå klarade sig undan från allvarliga fysiska skador. Psykiskt är det ju så klart något helt annat och alldeles för tidigt att säga, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och upplands-Bro.

Klockan 17.28 på onsdagskvällen larmades polis och ambulans till Örnstigen i Råbyområdet där ett personrån inträffat. I samband med rånet misshandlades rånoffret, samt blev stucken av någon form av stickföremål.

Polisen satte in helikopter och "mark-patruller" för att hitta gärningsmännen, men ännu så länge är ingen gripen.

-Det är tre gärningsmän vi söker. Vi har ett förhoppningsfullt utgångsläge kan man väl säga lite försiktigt. Att säga att det är gott är att ta i, men vi har en del att gå på och med tanke på brottstiden bör det ha funnits en del personer i rörelse i området som kan ha sett eller hört något. Vi knackade en del dörr redan i går kväll, men är inte färdiga med den delen av utredningen än. Vi tittar även på likande händelser för att se om vi kan hitta samband, säger Albin Näverberg och avslutar:

-Vi hoppas så klart att alla som sett eller hört något i brottsområdet vid tidpunkten för rånet, och även lite innan, hör av sig till oss. Låt oss bedöma om det är en pusselbit i utredningen eller inte. Även en aldrig så liten iakttagelse kan tillsammans med andra vittnesuppgifter bli en viktig och faktiskt avgörande pusselbit.

Kontakta då polisen via meddelandefunktionen på deras facebook alternativt ring 11414 och begär att få tala med Lpo Järfälla/Upplands-Bro.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen