Thoresta Herrgård Panorama april 20
Gällöfsta Toppbanner grillkvällar april 20
Förstasidan Tisdagen den 26 maj 2020 - klockan 19:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisen förstärker sin närvaro i Bro


Karin Sidén 2019-02-22

Husbilen står parkerad rakt utanför Brohuset.
Bild:Tommy Sidén
Husbilen står parkerad rakt utanför Brohuset.

Vid halv ett, natten mot i går, den 21 februari, larmades polis till Bro efter att flera personer hört skott avlossas. Två män i 20-årsåldern med skottskador anträffades, den förste med svaga livstecken, den andre redan avliden. Trots livsuppehållande insatser avled även den först anträffade mannen innan han nått sjukhus för vård.

Den förundersökning om mord som inleddes natten mot igår fortsätter nu med bland annat vittnesförhör, dörrknackning och teknisk undersökning, där man bland annat går igenom ett antal övervakningsfilmer.

Den person som greps i samband med dödsskjutningarna släpptes av åklagaren under torsdagskvällen. 

Ett dubbelmord skakar av naturliga skäl om och skapar oro. Det väcker känslor som sorg och frustration. Många frågor och funderingar dyker upp och för att möta allt detta har kommunen aktiverat ett stort antal extra insatser i centrala Bro. För att öka tryggheten finns också polisen på plats i de centrala delarna av Bro de närmaste dagarna.

-Vi finns till hands för boende och andra som kan känna en oro för vad som hänt, det är viktigt att området känns tryggt för alla, säger Jörgen Karlsson som är lokalpolisområdeschef i Järfälla.

-Vi är också intresserade av uppgifter kring skjutningarna och om man har information att lämna kan man antingen kontakta polis på plats eller ringa 114 14.

Polisen skriver på sin FB och på Polisens hemsida att man kommer att vara extra synlig i området under fredagen samt under helgen. Bland annat med en husbil på torget i Bro centrum, rakt utanför Brohuset. Man samarbetar /samverkar också med kommunen som öppnat upp den gamla polisstationen mitt emot Brohuset för att ha en träffpunkt dit man kan komma och ventilera sin oro, prata om det som hänt och ställa frågor.

Bland kommunens insatser kan nämnas att fritidsgården och Bro:n kommer att ha öppet som vanligt och att man kommer ha fler personal på plats. Vid behov kommer man att förlänga öppettiden. Ute i centrum kommer trygghetsvärdar, nattvandrare och grannstödsförare att finnas.

kommunens hemsida skriver man idag, den 22 februari:

Idag har trygghetslokalen i Bro centrum öppet fram till kl 24:00. Trygghetsvärdar och Brobyggare finns i lokalen om man vill komma förbi och prata eller ställa frågor. Trygghetslokalen finns bakom ICA. Följ trottoarprataren som finns på torget.

Trygghetsvärdar kommer att finnas ute i hela kommunen mellan kl 20:00-24:00. De finns tillgängliga på telefonnummer 08-518 321 47 och 08 518 377 88 fram till kl 24:00 ikväll.

Grannstödsförarna kör runt i kommunen under dagen och kvällen.
Polisen har sedan tidigare ett antal pågående förundersökningar som är kopplade till skjutningar i Jakobsberg - här kan du läsa mer om det arbetet.  


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 30/5
INSTÄLLT! Bussutflykt med Hembygdsföreningen i Bro
INSTÄLLT! Röda Korset Second Hand i Bro
Lördag 6/6
INSTÄLLT Nationaldagsfirande i Bro C
Lördag 13/6
Röda Korset Second Hand i Bro
Söndag 14/6
De vilda blommornas dag, Kalholmen vid Broängarna
avståndsannons

Sparbanken Finansiell rådgivare 2020

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Röda Korset Medmänniska

Sjöräddningen

Facebook

RSS-flöde

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UNHCR långsmal

Toppbanner UBRO
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen