Woody feb 19 monterat
Toppbanner UBRO
Förstasidan Söndagen den 19 maj 2019 - klockan 13:24 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisen vädjar: sansa er!
Grova spekulationer florerar kring skjutningarna


Karin Sidén 2019-02-22

Bild:Karin Sidén

Dödsskjutningarna i Bro är fruktansvärda händelser. En typ av våldsstegring vi alla bävat inför, som nu krupit riktigt, riktigt nära. Oro, olust, sorg, ilska. Känslorna inom oss är många nu så här dagen efteråt. Inte konstigt alls.

Men mitt i denna relevanta känslostorm så har också dödsskjutningarna lockat fram det inneboende "trollet" i många, många människor. Utan filter skrivs kommentarer och utan någon som helst eftertanke om att man faktiskt bidrar till den moderna tidens häxjakt, trolldrevet på nätet, förvanskar man och gottar sig i spekulationerna som flödar fritt.

Undertecknad har pratat med Mats Eriksson, en av polisens presstalespersoner vid Länskommunikationscentralen som säger så här:

-Det är grova spekulationer som cirkulerar i sociala media och vissa tidningar just nu. En rad av vilka är helt utan grund. Jag kan bara å polisens vägnar uppmana folk till att sansa sig. Att inte spä på och ytterligare göda dessa spekulationer, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Polisen. 

För den som är det minsta sensationshungrig är det just en högtidsstund. Vissa tidningar och sociala kanaler på internet svämmar över av spekulationer och ryktesspridning gällande dödsskjutningarna i Bro. Där finns rena personutpekanden och insinuationer, kommentarer som skrivs av utomstående som för alltid kommer att valsa runt ute i cyberrymden.

Mitt i denna kakafoni finns också sansade röster som manar till eftertanke och försiktighet. Där finns polisen som endast delger sådan information som de med långt mer än 100%ig säkerhet kan bekräfta. Information som förhoppningsvis inte skadar den pågående utredningen. Och som är av allmänhetens intresse. 

Mats Eriksson, en av polisens presstalespersoner vid Länskommunikationscentralen, som säger så här:

-Det är grova spekulationer som cirkulerar i sociala media och vissa tidningar just nu. De är inte bara grova utan i vissa fall helt utan grund. Jag kan bara uppmana folk till att sansa sig. Att inte spä på och ytterligare göda dessa spekulationer.

Bild:Tommy Sidén

Han fortsätter:

-
Vi jobbar med trygghetsskapande åtgärder nu i Bro. Bland annat har vi ställt upp husbilen mitt på torget. Detta gör vi dels för att öka synligheten så klart, men också för att de som är oroliga, de som har frågor ska ha möjlighet att prata direkt med oss.

-Vi kommer ha personal på plats under fredagen och vi kommer bland annat också att arbeta brett med dörrknackning för att nå även de närboende som inte kommer till centrum.

-Vi är fortsatt på plats under lördagen och söndagen, så varmt välkomna att komma förbi för en pratstund!

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 19/5
Vandring i Rösaringskomplexet med Börje Sandén
Måndag 20/5
Föredrag: Hur tänker en tjuv?
Tisdag 21/5
Mattecentrum i Brohuset
Onsdag 22/5
Biologiska mångfaldens dag, Hällkana
Torsdag 23/5
Kom och spela teater - för dig som är 65+
Mattecentrum på biblioteket i Kungsängen!
Lördag 25/5
Röda Korset - Loppis / Second Hand
KUNGSFESTEN
Söndag 26/5
Trädgårdsföreningen Kungsängsliljan bjuder in till trädgårdsloppis
avståndsannons

MP EUvalet 19 sb2

U-B kommun Kungsfesten 19

U-B kommun Förtidsrösta EUvalet 19

Centern -EUval 19

U-B kommun Rösträkning EUvalet 19

UBROs egen

Läkare utan gränser 18 pluggannons

UNICEF plugg

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen