Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 15:40 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
   

Polisinsats pågår!


Karin Sidén 2018-12-19

Sedan strax innan 14 på onsdagen pågår en polisinsats i Upplands-Bro med både helikopter samt polispatruller på marken. Helikoptern har bland annat cirklat över de centrala delarna av Bro. Polisen är mycket förtegen kring insatsen och lämnar än så länge inte ut mer än minsta möjliga information:

-Det stämmer att vi har en insats i Upplands-Bro, men det är allt vi kan säga för närvarande, sa Anders Bryngelsson vid polisens Regionledningscentral vid UBROs första kontakt strax efter 14.

Det har inte gått att nå Ledningscentralen sedan dess för en uppdatering eller ny information. 


Uppdatering klockan 14.55:

Efter cirka 25 minuter i telefonkö var det Per Fahlström vid Ledningscentralen som svarade, men fortfarande klockan 14.55 är informationen minst sagt begränsad:

-Vi kan ännu inte säga något mer än att vi bekräftar att en insats pågår. Vi kan inte ens gå in på hur stor yta det är vi arbetar på. 


Uppdatering klockan 15.20:

-Jag beklagar, men vi kan fortfarande inte ge någon information i ärendet utan ber att du återkommer senare, säger Per Fahlström vid RLC.


Uppdatering klockan 15.47:

-Med risk för att vara tjatig så har jag fortfarande ingen information jag kan dela med mig av, säger en förtegen Per Fahlström vid RLC vid UBROs senaste kontakt.


Uppdatering klockan 16.30:

-Jag har fortfarande inte fått någon information om insatsen som jag kan delge. Inget nytt alls, säger en fortsatt förtegen Per Fahlström vid RLC.


Uppdatering klockan 17.10:

-Nu har jag lite mer information, även om det inte är särskilt mycket jag kan dela med mig av. Det jag kan säga är att vi under eftermiddagen haft en större polisinsats i nordvästra Stockholmsområdet och att den insatsen nu är avslutad. Klockan 16.30 blåstes den av. Syftet med insatsen var att lokalisera en person och dennes fordon, och det har vi gjort. Personen är anträffad och kommer att förhöras under kvällen. Vi har en del frågor vi behöver ha svar på och vi får se vad fortsättningen blir. Beroende på vad som kommer fram under förhören kan det bli så att en anmälan om brott upprättas men mer än så kan jag inte säga nu, svarar Per Fahlström på frågan om vad det är för polisinsats som pågått i Upplands-Bro. 

-Kan du säga något om ålder på personen, platsen han/hon anträffades på, eller något om vad det eventuellt skulle vara för anmälan som skulle upprättas?

-Svaret är nej på det. Jag kan inte säga något mer alls i nuläget utan kan bara konstatera att
du fått all den information jag i nuläget har möjlighet att dela med mig av, avslutar Per Fahlström.


 



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen