Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 06:42 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-05-04

Veckan har bara börjat egentligen, men Kristi Himmelsfärds-helgen gör sig påmind i polisrapporten så till vida att onsdagen blir lite av lill-fredag, som medför att veckans polisrapport blir en halvtidsrapport. Ett villainbrott och ett inbrott på en bensinstation i Kungsängen toppar anmälningshögen, i övrigt handlar det mest om mindre förseelser såsom stöld och skadegörelse.

Någon gång mellan den 20 och 30 april stals två trädgårdsstolar från målsägandes tomt på Prästhagsvägen i Kungsängen.

En målsägande med företagslokal i Bro centrum fick en ruta krossad klockan 22.50 den 1 maj. Fem eller möjligen sex maskerade personer sågs kasta sten mot företagets fönster och en ruta rapporteras ha krossats.

En friluftsgård vid Lillsjön utsattes för olaga intrång någon gång mellan den 31 april och den 2 maj. Gärningsmannen / männen hade brutit sig in i herrarnas omklädningsrum och använt bastun. När inbrottet / intrånget upptäcktes hade proppen till bastuaggregatet gått.

Strax efter klockan 02 den 3 maj gjorde två maskerade personer inbrott på en bensinstation i Kungsängen. Tjuvarna tog sig in genom att krossa en ruta i entrédörren. Inne i butikslokalen försökte de sedan att bryta upp ett låst skåp men efter några minuter gav de upp och flydde från platsen. När väktare anlände fanns ingen kvar. Det är oklart om något stals vid inbrottet.

Någon gång mellan klockan 18 den 2 maj och klockan 07.30 den 3 maj utsattes en skola i Kungsängen för skadegörelse. Någon har krossat en fönsterruta.

Vid 11-tiden den 3 maj inträffade ett villainbrott alternativt ett inbrottsförsök på Murarvägen i Gamla Bro. En släkting till målsägande möttes av två objudna gäster som sprang ut från tomten. Altandörren hade tydliga brytmärken. Enligt vittnen sågs en röd Volvo kombi med fyra personer i lämna platsen. Se separat artikel.

Vid 14.15-14.20 den 3 maj inträffade en stöld i en butik i Kungsängens centrum. Ett par med  barnvagn misstänks ha stulit varor till ett okänt värde. Kvinnan i sällskapet lämnade butiken med vagnen medan mannen ställde sig i kö för att handla. Väl framme i kassan ångrade mannen sig och lämnade varorna. Ett vittne som varit inne i butiken såg sedan hur paret förflyttade varor från vagnen till bilen och att de tappade några av varorna på parkeringen. Registreringsnumret på bilen finns med i anmälan.

Klockan 00.50 den 4 maj inträffade en viltolycka på Rösaringsvägen i Bro. Bil vs rådjur.






Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen