Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 26 april 2024 - klockan 01:40 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-05-20

Två bilbränder, med fyra brända bilar sammanlagt, en eldad barnvagn och diverse andra anmälningar bidrar till att oroskänslan i kommunen inte riktigt vill släppa. Oron har bidragit till en högre polisiär närvaro, fler nattvandrare och en pågående dialog mellan kommun, polis och medborgare, något som på lite längre sikt förhoppningsvis ska bära frukt.

Vid 17-tiden den 12 maj begicks en stöld i ett väntrum i en av lokalerna i på Gamla Landsvägen i Kungsängen. Målsägande hade lämnat jackan med en klocka i fickan i väntrumstamburen och när målsägande kom ut från sitt möte var jackan och klockan borta.

Någon gång mellan den 14 och 15 maj utsattes en målsägande för bilinbrott och stöld på gästparkeringen vid Björkvägen/Ekvägen i Råby skog, Bro. Enligt anmälan har gärningsmannen / männen krossat höger framruta och stulit bilens multimediapaket. Dessutom stals däcken.

Någon gång mellan den 13 och 16 maj stals en släpvagn med kåpa från Energivägen i Brunna. Kåpan hade ett större Kärcher-märke på sidan.

Någon gång mellan klockan 13 den 13 maj och klockan 07.30 den 16 maj stals en mobiltelefon på en förskola i Bro. Målsägande glömde kvar mobilen i ett skåp i ett av förskolans pentryn på fredagen och på måndag morgon var telefonen borta.

Någon gång mellan den 14 och 16 maj stals en husvagn från en fastighet på Mätarvägen i Brunna. Husvagnen är av märket Sävsjö.

Vid 17.30-tiden den 16 maj upptäckte en målsägande på Örnstigen i Bro att bilens registreringsskyltar stulits. Det framgår ej i anmälan hur lång brottstiden är.

Vid 18-tiden den 16 maj hittades ett trafikdödat rådjur i vägren på E18 vid Kungsängen. En anmälan om smitning upprättades då det inte finns någon anmälan om viltolycka som matchar det döda rådjuret. Det är oklart hur länge rådjuret legat i vägkanten.

På måndagskvällen hörde ett "öron-vittne" att två skott avlossades ute på Lennartsnäs i Kungsängen. Dagen efter, på tisdagen den 17 maj hittade en av kommunens viltvårdare en ihjälskjuten vildsvinssugga på platsen. Suggan var skjuten med två skott. En anmälan om brott mot jaktlagstiftningen är upprättad.

Klockan 02.40 den 18 maj larmades polis och Räddningstjänst till Begoniaslingan vid Rosenäng i Bro där en bilbrand upptäckts. Totalt förstördes tre bilar i branden. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

Vid 05-tiden den 18 maj inträffade en viltolycka på E18 strax efter Bro, i riktning mot Enköping. Bil vs rådjur.

Någon gång under natten mellan den 17 och 18 maj utsattes en skola i Brunna för skadegörelse. Någon hade krossat ytterrutan i en tre-glasruta.

Vid 18-tiden den 18 maj satt målsägande vid spelautomaterna i en restaurang i Bro när en grupp män kom in. Målsägande följde med männen ut från restaurangen där han misshandlades och rånades på mobiltelefon och en summa kontanter. Polisen larmades till platsen och pratade med målsägande men denne önskade ej medverka i någon anmälan.

Vid 18.15-tiden den 18 maj upptäcktes en brand i en barnvagn som stod parkerad utanför en förskola i centrala Bro. En tillskyndande väktare och en polispatrull kunde släcka branden. Vittnen såg hur två barn i 10-årsåldern sprang från platsen i samband med att elden bröt ut. Vittnen kunde namnge barnen varför poliserna sedan besökte barnens hem och förde orossamtal med respektive föräldrar.

Någon gång mellan klockan 08 och 18.20 den 18 maj inträffade en cykelstöld vid Bro station. Målsägandes cykel var svart/vit med röda detaljer och av märket Nishiki.

Klockan 04.49 den 19 maj inträffade en viltolycka på länsväg 269 vid Håbo-Tibble. Personbil vs rådjur.

Någon gång under natten mellan den 18 och 19 maj hade en målsägande inbrott i sin företagsbil. Bilen stod parkerad på Artistvägen i Brunna. Gärningsmannen hade brutit upp bakluckan och stulit diverse verktyg.

Någon gång natten mellan den 18 och 19 maj gjorde okända gärningsmän inbrott i ett rullstolsgarage på Tarantellastigens parkering i Brunna. Någon hade slagit sönder en vägg till utrymmet, men då det för tillfället ska ha varit tomt verkar inget ha stulits.

Strax efter 14 den 19 maj inträffade skadegörelse i en butik i Kungsängens centrum. En kund som nekades att handla blev upprörd och slog till kassaapparaten så pass hårt att den slutade fungera.

Klockan 03.38 den 20 maj larmades polis och Räddningstjänst till Lillsjö Badväg i Tibble, Kungsängen, där en bilbrand upptäckts. Enligt anmälan ska endast målsägandes bil ha förstörts i branden. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

Någon gång under natten mellan den 19 och 20 maj stals en pool-värmepump från en målsägande på Violinvägen i Brunna. Pumpen förvarades i ett olåst utrymme under altangolvet.

Klockan 04.26 den 20 maj inträffade en viltolycka på länsväg 269 vid Håtuna. Personbil vs dovhjort.

En målsägande boende på Skräddarns Backe i Kungsängen har anmält ett fall av djurplågeri. När målsägandes två hundar befann sig ute på tomten har en okänd person kastat in en chokladkaka till hundarna.





Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen