Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 06:35 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-05-24

I högen inkomna polisanmälningar sedan i fredags finns bland annat ett butiksinbrott, ett villainbrott, ett par bilbränder, skadegörelse och stölder. Sent på tisdagseftermiddagen kom även en anmälan om en lösspringande hund som bitit ihjäl tamkaniner i Kungsängen.

Klockan 22.38 den 18 maj gick inbrottslarmet på en skola i Kungsängen. När väktare kom till platsen visade det sig att någon tagit sig in i skolbyggnaden genom att bryta upp en entrédörr med ett verktyg, sannolikt av kofotstyp. Enligt anmälan saknas en bärbar dator och en handsfree-enhet till en mobiltelefon. Teknisk bevisning har hämtats in för analys.

Någon gång mellan den 18 och 19 maj stals två motorcrosscyklar från en målsägande på Sandgrindsvägen i Kungsängen, den ena på 80 kubik och den andra på 85. Den ena motorcrossen är en orange Honda märkt med ett R på frontkåpan. Det andra är en blå Yamaha märkt med ett A på frontkåpan.

Någon gång mellan klockan 17 och 18.30 den 19 maj utsattes målsägandes bil för skadegörelse när den stod parkerad på Artistvägen i Brunna.Enligt anmälan hade tre av bilens däck blivit sönderskurna.

Någon gång mellan den 19 och 20 maj stals en reklamutdelningsvagn från Violinvägen i Brunna.

Någon gång mellan klockan 07.56 och 11.15 den 20 maj stals en cykel från en skolgård i Brunna. Cykeln hade lämnats olåst i ett cykelställ och var borta när målsägande kom ut för lunchrast.

Vid 03-tiden den 21 maj väcktes en målsägande boende på Blåviolstigen av att någon sparkade på ytterdörren. När målsägande öppnade fanns ingen där. En ruta krossades i ett av lägenhetens fönster. Vittnen såg två ynglingar springa från platsen. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

På kvällen den 21 maj, någon gång mellan 21 och midnatt, stals en blå moped av märket Yamaha från en målsägande boende i Kungsängen. Målsägande hade parkerat och låst mopeden utanför en fritidsgård i Kungsängen.

Vid tvåtiden den 22 maj larmades polis och Räddningstjänst till Fjärilsstigen i Finnsta där en bilbrand upptäckts. Sammanlagt tre bilar skadades i bilbranden. Någon hade tänt på en av bilarna och sedan hade elden/värmen från lågorna skadat de två bilar som stod parkerade på vardera sidan om den brinnande bilen.

Någon gång mellan klockan 02.30 och 16.10 den 22 maj inträffade ett inbrott i en villa i Svedjesta, Nybygget, på Livgardets område. Enligt anmälan har gärningsmannen / männen brutit upp ytterdörren och stulit diverse småelektronim ur bostaden. Dessutom hade en ruta till garaget krossats.

Någon gång mellan slutet av mars och den 22 maj stals en båtmotor från en båt som förvaras på en båtklubb i Bro. Motorn är en 20-hästars Suzuki och enligt anmälan har kablarna klippts rakt av.

Vid halv tre-tiden natten mot den 23 maj hade en butik i Kungsängens centrum, på Furuhällsvägen, inbrott. Enligt anmälan har dörren brutits upp. Två flaskor bubbel, den ena alkoholfri, och en del kontanter blev stulna.

Någon gång mellan den 18 och den 23 maj inträffade ett inbrott i ett förrådsutrymme på Bergvägen i Kungsängen. Enligt anmälan har någon brutit upp/kapat låset och stulit diverse gods, bland annat en vinterjacka.

Någon gång mellan den 20 och 23 maj stals en ljusramp från en kranbil som stod parkerad på Prästhagsvägen i Kungsängen.

Någon gång mellan den 21 och 23 maj stals en husvagn av märket Knaus från en företagsfastighet på Mätarvägen i Brunna.

Någon gång under eftermiddagen den 23 maj har någon tagit sig in i en lägenhet på Fjärilsstigen och skruvat på vattnet. Vattnet har sedan svämmat över handfatet och orsakat vattenskador i lägenheten under. Enligt anmälan ska det företag som arbetar i lägenheten ha låst dörren när man lämnade lägenheten. Det är oklart hur någon kunde ta sig in och skruva på vattnet. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

Vid 15-tiden den 24 maj ringde en upprörd kaninägare till polisen. Kaninägaren, som bor på Strandvägen i Kungsängen, hade fångat och låst in en lösspringande hund i sin kaninbur. Hunden hade strax innan jagat målsägandes kaniner. Hundägaren fick komma och hämta sin hund.

En målsägande boende i kommunen har utsatts för ett bedrägeri. Någon har beställt två Halebopabonnemang i målsägandes namn. Enligt anmälan upptäcktes bedrägeriet i samband med att målsägande fick hem två avier om varor som levererats till en utlämningsbutik i Brunna. När målsägande kom dit med avierna hade någon redan hämtat ut de två paketen.






Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen