Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 13:35 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-05-28

Veckan har varit lugnare än på länge, även om det bland anmälningarna finns ett fall av skadegörelse mot en polisbil och ett villainbrott. Stöld och skadegörelse är de i särklass vanligaste anmälningsorsakerna.

Någon gång mellan den 20 och 23 maj stals ett släp/en arbetsbod på hjul från Norrbodavägen i Kungsängen.

Vid 21.30-tiden den 23 juni inträffade en viltolycka på E18 vid trafikplats 148 Bro. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan den 18 och 24 maj stals regskyltarna från målsägandes bil. Bilen stod parkerad vid Lillsjöbacken.

Någon gång mellan klockan 09.50 och 13.10 den 24 maj stals målsägandes husvagn från parkeringen vid Rösaring i Bro. Husvagnen är en äldre Kabi-modell.

Vid åttatiden på morgonen den 25 maj parkerade målsägande sin bil utanför en sporthall på Skolvägen i Kungsängen. När målsägande kom tillbaka en timme senare hade någon krossat vänster bakruta. I baksätet låg två registreringsskyltar inkastade. Dessa hörde ej till målsägandes bil. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

Någon gång mellan klockan 07 och 17.15 den 25 maj inträffade ett villainbrott på Prästhagsvägen i Kungsängen. Gärningsmännen hade krossat en fönsterruta för att ta sig in i villan. Diverse guldsmycken stals vid inbrottet. Se separat artikel.

Strax efter 18 den 25 maj såg ett vittne hur tre killar stod på p-däcket vid Kungsängens station vid en moppe och "höll på". Vittnet anade oråd och ringde till polisen. När polisen kom såg de på håll en yngling som gick och ledde en moped. Ynglingen bar på en väska. När han fick syn på polisbilen kastade han väskan och släppte mopeden och sprang sedan från platsen. I väskan låg bland annat en bultsax och ett avklippt kedjelås så slutsatsen var att vittnet sett en pågående stöld men att ägaren inte ens hann upptäcka stölden innan stöldgodset var åter. Ägaren underrättades om händelsen.

Vid 21.30 den 25 maj parkerade en polispatrull sin polisbil vid Broterassen för en stund. En halvtimme senare när poliserna kom tillbaka hade någon eller några kastat sten på polisbilens tak så att det blivit bucklor i taket.

Någon gång mellan klockan 08.15 och 15-tiden den 26 maj stals en cykel från ett cykelställ på en skola i Kungsängen. Cykeln är en vit Merida av Mountainbikemodell.

Vid 12.40-tiden på fredagen den 27 maj utlöstes automatlarmet på en skola i Bro och Räddningstjänst ryckte ut. Det visade sig att en plåt kakor blivit kvar i ugnen lite för länge och hunnit passera välgräddatstadiet med råge. Kakorna hade fattat eld men snabbt släckts och kastats ut, så när brandmännen kom var det bara att vädra ut röken. Ingen skadades men de utrymda eleverna fick vänta ute i regnet tills röken var borta.





Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen