Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 09:06 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-02-28

Sedan i måndags har det kommit in 60 anmälningar rörande polisärenden i Upplands-Bro. Det är ovanligt många, men då bör sägas att ett stort antal gäller skadegörelse på pendeltågen. Dessa kan ha skett var som helst längs pendeltågslinjen men rapporteras från Bro-depån vilket blir missvisande. Dock är 60 anmälningar fortfarande ovanligt många, även om man tar hänsyn till att siffran är skev på grund av Bro-depåanmälningarna.

Någon gång mellan den 15 och 22 februari hade en målsägande boende på Mullbärsstigen i Tibble inbrott i sin bil. Ur bakluckan stals fyra sommardäck. Även de fyra vinterdäcken stals från bilen som gärningsmannen lämnat uppallad och däckslös.

Någon gång mellan den 13 och 23 februari inträffade ett lägenhetsinbrott på Fjärilsstigen i Bro. Se separat artikel.

Någon gång mellan den 22 och 23 februari inträffade ett garageinbrott på Hallonvägen i Tibble. Fyra sommardäck på fälg stals.

Någon gång mellan klockan 10 och 12 den 23 februari orsakade en smitare en parkeringsskada på målsägandes bil utan att ge sig till känna. Bilen, som stod parkerad på Kyrkvägen i Kungsängens C, fick bucklor och repor på vänster bak.

Vid 20.30-tiden den 23 februari skadades en äldre kvinna vid en väskryckning i Bro C. Två gärningsmän försökte stjäla kvinnans handväska. Se separat artikel.

Vid 21.30-tiden den 23 februari hörde en målsägande boende vid Torget i Kungsängen ljud från lägenhetens ytterdörr. När målsägande gick för att kontrollera vad det var som låtit upptäckte denne att någon hällt en starkt luktande vätska genom brevinkastet. Ett otänt stearinljus låg precis innanför dörren på hallgolvet. En teknisk undersökning är genomförd.

Någon gång mellan den 17 och 24 februari inträffade ett försök till garageinbrott på Gulmåravägen i Finnsta, Bro. Enligt målsägande var det brytmärken på garagedörren på garagets baksida.

Någon gång mellan den 23 och 24 februari utsattes målsägandes bil för slangning. Bilen stod parkerad på Mullbärsstigens boendeparkering i Tibble. Tanklocket var uppbrutet och ungefär 20 liter bensin beräknas gärningsmannen ha stulit.

Någon gång mellan den 23 och 24 februari inträffade ett garageinbrott på Hallonvägen i Tibble. Fyra sommardäck på fälg stals.

På morgonen den 24 februari hade militärpolisen trafikkontroll på Tranbyggevägen i närheten av Livgardet i Brunna. En bilist blåste positivt varför polis tillkallades och en anmälan om rattfylleri upprättades.

På morgonen den 24 februari hittade skolpersonal på en skola i Kungsängen en stege rest mot byggnaden. Någon gång mellan den 23 och 24 har någon eller några av okänd anledning ställt stegen där. Då det inte fanns några synliga spår eller skador efter gärningsmännen är det oklart vilket syftet var.

Någon gång mellan klockan 08 och 18.30 den 24 februari stals registreringsskylten från målsägandes bil som stod parkerad vid Kungsängens station. Målsägande fick reda på stölden genom ett telefonsamtal från en bensinmack i Järfälla där en bil med dennes registreringsnummer tjuvtankat bränsle.

Vid 17.30-tiden den 24 februari inträffade ett inbrottsförsök i en villa på Fagerlidsvägen i Kungsängen. En uppmärksam närboende hörde och såg vad som var på gång och skrämde bort gärningsmannen innan fullbordat inbrott. Se separat artikel

Någon gång mellan klockan 18 och 19 den 24 februari blev en målsägande bestulen på sin plånbok. Målsägande förvarade plånboken i handväskan som i sin tur förvarades i kundvagnen när hon besökte en butik i Fliesbergshuset i Bro.

Någon gång mellan klockan 13 och 19.20 den 24 februari inträffade ett villainbrott på Syrenvägen i Bro. Se separat artikel.

Klockan 02.25 den 25 februari inträffade en viltolycka på E18 i höjd med Brunnaavfarten, i riktning mot Stockholm. Personbil vs rådjur.

Någon gång mellan klockan 19 och 22 den 25 februari orsakade en smitare en parkeringsskada på målsägandes bil utan att ge sig till känna. Bilen, som stod parkerad vid Kungsängens IP, fick bakre kofångaren skadad.

Någon gång mellan den 25 och 26 februari inträffade skadegörelse på en skola i Kungsängen. När personal kom till skolan på morgonen var en fönsterruta krossad.

Någon gång mellan klockan 9.30 och 13.30 den 25 februari stals diverse verktyg ur en byggcontainer som stod uppställd vid en byggarbetsplats på Garpebodavägen i Kungsängen. Containern var olåst.

En målsägande boende på Blomstervägen i Bro har anmält ett försök till inbrott i förrådsutrymmet. I anmälan framgår att det är brytmärken på förrådsdörren.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen