Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 21:51 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-06-21

I helgen anmäldes ett villainbrott, det första bostadsinbrottet på närapå en månad. En skola i Kungsängen hade även den ovälkomna besökare och på en byggarbetsplats i Norrboda drabbades man återigen av inbrott och stöld när tjuvar lyckades stjäla tusentals liter diesel.

Klockan 00.40 den 19 juni larmades polis och Räddningstjänst till Bro centrums långtidsparkering där en bilbrand upptäckts. Man lyckades begränsa elden så att den inte spred sig vidare till bilar eller vegetation i dess närhet. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

En målsägande med ansvar för en byggarbetsplats på Pettersbergsvägen i Norrboda, Kungsängen, anmälde den 17 juni att bygget utsatts för upprepade inbrott och stölder sedan början av maj. Bland annat har det stulits verktyg och mindre mängder diesel.

Någon gång mellan klockan 15 den 15 juni och klockan 18 den 16 juni stals en cykel från Fasanstigen i Bro. Den stulna cykeln är en mountainbike av märket Merida och är svart, röd och vit till färgen.

Någon gång mellan klockan 15 den 17 juni och klockan 09 den 18 juni inträffade en stöld ur ett förråd på Fasanstigen i Bro. Enligt anmälan har gärningsmannen / männen brutit upp förrådsdörren och stulit diverse gods från utrymmet, bland annat däck, en verktygslåda med mera.

Klockan 00.19 den 19 juni utlöstes inbrottslarmet på en skola i Kungsängen. Någon eller några hade brutit upp en ytterdörr och tagit sig in i skolbyggnaden. Ett antal innerdörrar hade även de brutits upp. Diverse gods stals vid inbrottet, bland annat datorer. Teknisk bevisning finns. 

Någon gång mellan klockan 13 den 17 juni och klockan 15 den 19 juni stals tusentals liter diesel från en byggarbetsplats på Pettersbergsvägen i Norrboda, Kungsängen. Då bygget drabbats av en rad dieselstölder valde man i fredags att lägga en sprängmatta à 1 200 kg över farmartanken för att förhindra fler bränslestölder, men i söndags insåg man att insatsen inte avskräckt. Gärningsmännen hade istället använt en av byggets grävmaskiner för att ta bort den tunga sprängmattan och stölden var ett faktum. Mellan 4 000 och 6 000 liter diesel ska ha stulits. Se separat artikel.

Någon gång mellan den 17 och den 19 juni utsattes en målsägande för stöld från sin byggarbetsplats vid Pettersbergsvägen i Norrboda, Kungsängen (obs! annan målsägande än ovan). Målsägande hade lagt en sprängmatta över farmartanken för att förhindra dieselstöld men gärningsmännen hade precis som hos en annan målsägande i närheten lyft bort sprängmattan med hjälp av målsägandes egen grävmaskin. Gärningsmännen hade även stulit grävmaskinens strålkastare.

Någon gång mellan klockan 19.30 den 18 juni och 08.30 den 19 juni stals en cykel från ett cykelställ vid Coop i Brunna. Cykeln är en röd damcykel, märke okänt.

Klockan 11.18 den 19 juni inträffade en viltolycka på E18 vid Bro. Bil vs rådjur. Rådjuret sprang till skogs varför viltvårdare tillkallades.

Någon gång mellan klockan 11 den 18 juni och klockan 19.30 den 19 juni inträffade ett villainbrott på Ringdansvägen i Brunna. Enligt anmälan hade gärningsmannen / männen brutit upp altandörren och därefter sökt igenom villan. Någon färdig förteckning över stulet gods fanns ej vid tidpunkten för anmälan så det är oklart vad som stals.

Klockan 00.35 den 20 juni utsattes en bil parkerad vid Hjortronvägen / Tibble Torg för skadegörelse alternativt för ett inbrottsförsök. Ett vittne som parkerat sin bil där vände efter kort tid tillbaka mot parkeringen för att fixa något vid bilen när denne hörde ljudet av glaskross följt av fotsteg. Framme vid sin bil upptäckte vittnet att grannbilen fått en ruta krossad. Ytterligare ett vittne som befunnit sig i närheten hade sett hur två ynglingar i 20-årsåldern rört sig mellan bilarna på parkeringen men att de försvann i samband med att rutan krossades, sannolikt bortskrämda.

Klockan 01.15 den 20 juni inträffade ett sannolikt stöldförsök av en moped på Kasmovägen i Kungsängen. Ett vittne såg två personer med mc-hjälmar på huvudet gå fram till en moppe. På frågan -Vad gör ni? blev svaret -Ingenting! varefter de båda hjälmprydda sprang därifrån, utan moped.

Någon gång mellan klockan 18 den 19 juni och klockan 02.30 den 20 juni stals en cykel från en målsägande boende på Polkettstigen i Brunna.  Cykeln är en röd mountainbike av märket Scott.







Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen