Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 03:08 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-07-06

Cykelstölder är den vanligaste anmälningsorsaken i veckans polisrapport. Sedan den 1 juni (till och med den 5 juli) har 21 cyklar anmälts som stulna i Upplands-Bro, exakt lika många som under samma period 2015. Polisen vädjar till cykelägare att låsa cykeln och att använda godkända lås. Den extra kostnaden ett godkänt lås innebär är liten i jämförelse med allt strul en stulen cykel innebär. Tänk också på att låsa fast cykeln i ett fast objekt.

Någon gång mellan den 29 juni och den 1 juli stals en moped från Kungsängens station. Mopeden återfanns senare på Furustigen i Kungsängen.

Vid midnatt, natten mellan den 30 juni och 1 juli stals en cykel i Bro centrum. Målsägande hade lämnat den olåsta cykeln utanför en restaurang. Ett vittne såg hur en man i 40-årsåldern stal den vita cykeln av racermodell. Cykeln återfanns någon dag senare.

En berusad person som skulle avvisas från en plats i Kungsängen blev våldsam och hotfull. Gärningspersonen gjorde våldsamt motstånd och slog en polisman i magen. Gärningsmannen greps, misstänkt  för våld mot tjänsteman.

Någon gång mellan klockan 05 och 17 den 1 juli stals en cykel från Bro station. När målsägande skulle cykla hem låg bara det sönderbrutna låset kvar. Cykeln är en svart Citybike av märket Yosemite.

Strax innan 18 den 1 juli såg ett vittne hur en person släpade med sig en motorcykel från Willys och mot Råby. Vittnet fattade misstankar att allt inte stod rätt till och ringde till polisen som via telefonen kunde guidas till var personen med mc'n befann sig. I höjd med Råbystigen stötte polisen på personen med mc'n som visade sig vara stulen och omlackerad. Mc'n beslagtogs. En anmälan om häleri upprättades.

Den 4 juli upptäcktes ett inbrott på en skola i Kungsängen. Inbrottstiden sattes initialt till 1-4 juli, men efter kontroll av materialet på bevakningskamerorna kunde man konstatera att brottstiden var klockan 20-21 den 1 juli och att det rörde sig om två gärningsmän. Gärningsmännen hade sökt igenom skolan grundligt och brutit upp ett stort antal innerdörrar samt plockat med sig en ansenlig mängd bärbara datorer.

Någon gång mellan den 27 juni och den 2 juli har någon hällt salt i målsägandes rabatt på villatomten i Kungsängen. Saltet har tagit död på två tujor. En anmälan om skadegörelse är upprättad.

Någon gång mellan den 15 juni och den 3 juli stals målsägandes cafémöbler i gjutjärn. Möblerna förvarades i ett förråd i anslutning till bostaden på Knektvägen i Kungsängen. Det är oklart hur tjuven / tjuvarna tog sig in i förrådet.

Natten mot den 3 juli reagerade en granne på nattliga aktiviteter hemma hos målsägande på Polkettstigen i Brunna. Vittnet ringde polisen som väl på plats kunde konstatera att en ruta krossats vid ytterdörren och att radhuset utsatts för inbrott. Enligt vittnesuppgifter hade tre ynglingar setts i anslutning till adressen. Det är ännu oklart vad som eventuellt stulits.

Natten mellan den 2 och 3 juli stals två cyklar från Gallringsvägen i Bro. Cyklarna förvarades olåsta inne på tomten. Det var en rosa mountainbike och en damcykel som stals. Bägge var av märket Crescent.

Vid 10.30-tiden den 3 juli larmades polisen till Bro centrum där en butik just rånats av två beväpnade män i 20-årsåldern. Polisen var snabbt på plats med flera patruller och vid 12-tiden greps en av gärningsmännen. Man gjorde brottsplatsundersökning och hörde vittnen.

Klockan 17.40 den 3 juli kontrollerade polisen tre ynglingar vid Energivägen i Brunna. Två av ynglingarna, sedan tidigare kända av polisen och hemmahörande i Kungsängen, visade sig bära kniv. Två anmälningar om brott mot knivlagen upprättades. 

Klockan 09.50 den 4 juli stoppade en polispatrull en bilist på Enköpingsvägen i Bro, i närheten av Råbyrondellen. Bilisten blåste positivt och medtogs till Sollentuna för vidare provtagning. En anmälan om rattfylleri upprättades.

Någon gång mellan den 1 och 4 juli stals en cykel från Vinbärsstigen i Tibble. Cykeln, en röd City Lady av märket Triton, hade en svart barnsits fastmonterad.

Någon gång mellan den 1 och 4 juli stals en mörkröd VW Golf från Begoniaslingan i Bro.

Någon gång mellan den 1 och 4 juli har någon eller några eldat på ett bord utanför en förskola i Bro. Enligt anmälan satt ett antal plastmuggar fastskruvade i utebordet och i muggarna låg resterna av vad som såg ut att vara engelskaläxor.

Någon gång mellan den 3 och 4 juli stals en flerfärgad moped av märket BTM Rocky från Gammeldansvägen i Brunna.

Någon gång mellan den 4 och 5 juli utsattes en förskola i Kungsängen för skadegörelse. Någon har krossat en fönsterruta.

Klockan 15.54 den 5 juli såg ett vittne hur en svart skåpbil körde på ett rådjur vid Brunna trafikplats och sedan körde vidare. Vittnet ringde polisen och anmälde viltolyckan, men ingen anmälan har kommit in från föraren till den svarta skåpbilen varför det hela resulterar i en anmälan om smitning. Tänk på att det är lag på att anmäla viltolyckor!

Strax efter 03, natten mot den 5 juli såg ett vittne hur två misstänkta båttjuvar körde ner en båttrailer till vattenbrynet vid Strandvägen. När polisen kom till platsen befann sig de misstänkta gärningsmännen hundratalet meter ut på vattnet på Tibbleviken varför man larmade Räddningstjänst för assistans. Gärningsmännen steg i land på Lennartsnäshalvön där polis mötte upp. Se separat artikel.

Vid 22.10-22.20 den 5 juli stals en cykel från Fasanstigen i Bro. Cykeln var låst. Målsägande anträffade själv cykeln i närheten, fastlåst i en annan cykel.









Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen