Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 09:01 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-07-13

Sedan natten mot söndagen har ett stort antal bilinbrott skett runt om i kommunen. Bland annat så upptäcktes tre bilinbrott på Fasanstigen i Råby tidigt i söndags morse och sedan ytterligare ett senare på söndagen. Förutom alla bilinbrott är det annars rånet mot Coop i Brunna som toppar anmälningslistan.

Klockan 04.10 den 10 juli upptäcktes tre bilinbrott på Fasanstigens boendeparkering i Bro vilket resulterade i tre separata anmälningar:
1) Enligt målsägande har inbrottet skett någon gång mellan kvällen den 9 juli och klockan 04.10 den 10 juli. En ruta har krossats på bilen och därefter har bilen genomsökts. Kablarna är framslitna, men inget verkar ha stulits.
2) Enligt målsägande har inbrottet skett någon gång mellan kvällen den 9 juli och klockan 04.10 den 10 juli. En ruta har krossats på bilen och stereon stulits.
3) Enligt målsägande har inbrottet skett någon gång mellan kvällen den 9 juli och klockan 04.10 den 10 juli. Två rutor baktill och en ruta fram har krossats. Gäringsmannen har försökt stjäla bilstereon men misslyckats.

Någon gång mellan den 9 och 10 juli har en målsägande på Fasanstigen i Bro haft inbrott i sin bil. Gärningsmannen hade krossat en ruta på bilen och därefter stulit bilstereon och lite kontanter.

Någon gång mellan den 5 och 11 juli gjordes ett inbrottsförsök på målsägandes bil medan den stod parkerad på garageuppfarten på Kantelevägen i brunna. Enligt anmälan var det brytskador på förardörrens lås och lackskador runt låset.

Någon gång mellan den 8 och 11 juli utsattes en förskola i Bro för skadegörelse. Enligt anmälan har sannolikt en bräda kastats mot ett fönster så att yttre rutan krossades. Dessutom hittades en bränd toffel ute på gården.

Någon gång mellan den 10 och 11 juli har en målsägande på Hjortronvägen i Tibble haft inbrott i sin bil. Gärningsmannen hade krossat en ruta på bilen och därefter stulit en CD-skiva.

Någon gång mellan den 10 och 11 juli har en målsägande på Mätarvägen i Brunna haft inbrott i sin bil. Gärningsmannen hade borrat låset på bilens förardörr och därefter stulit en bilbarnstol, en boll, ett cykelställ (man fäster på bilen) med mera.

Någon gång mellan den 10 och 11 juli har en målsägande på Furuhällsvägen i Kungsängen haft inbrott i sin bil. Gärningsmannen hade försökt att stjäla strålkastarna från bilen och stulit ett dimljus. Det fanns brytmärken på huven och skador i lack och plåt vid lyktorna.

Den 10 till 11 juli utsattes en målsägande i Brunna för bedrägeri och egenmäktigt förfarande. Den 10 juli var målsägande på Coop i Brunna för att ta ut pengar. Bakom sig i bankomatkön stod fyra ynglingar och buffades och knuffades. När målsägande dagen efter var tillbaka på Coop för att handla upptäckte denne att kortet saknades och vid kontroll hemma vid datorn visade det sig att 15 000 kronor saknades från kontot.

Vid 22-tiden den 11 juli när målsägande befann sig på Fågelvägen i Bro kom en röd bil körande. Ur bilen klev två män som "brottade ner", slog och hotade målsägande och stal dennes mobiltelefon. En anmälan om rån upprättades.

Strax innan midnatt den 11 juli såg ett vittne hur två-tre ynglingar buskörde med moppe i parkeringsgaraget på Tallrisvägen i Kungsängen. Ynglingarna drog ner lysrör från taket så att de krossades. En patrull kom till platsen och identifierade dem.

Någon gång mellan den 11 och 12 juli utsattes en målsägande i Brunna för ett bilinbrott. Bilen, en firmabil, stod parkerad på Artistvägen i Brunna. Gärningsmannen hade borrat låset på bakdörren och därefter brutit upp bakluckan. Diverse verktyg och en dammsugare stals. Sammanlagt var det 13 punkter på godslistan.

Klockan 19.48 den 12 juli kom en polispatrull körande på Lejondalsvägen i Bro. På håll såg de att de mötte en moped med två o-hjälmade killar ombord. När det var hundratalet meter mellan ekipagen välte mopeden och föraren och passageraren sprang åt varsitt håll. Poliserna fick fatt på ena killen som visade sig vara i yngre tonåren och sedan tidigare känd av dem.

Klockan 06.07 den 13 juli inträffade en viltolycka vid Tranbygge. Personbil vs rådjur.













Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen