Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 06:32 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-08-16

Med en anmälan om rån och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet (lägenhetsbrand) kan man knappast säga att helgen varit lugn i Upplands-Bro, men utöver de två anmälningarna har det bara inkommit tiotalet andra, varav stöld och skadegörelse är de vanligast förekommande anmälningsorsakerna.

I söndags blev en tonåring rånad på Blomstervägen i Bro. Gärningsmännen var tre något äldre ynglingar, 17-20 år, varav två hotade rånoffret med kniv. Bara timmar senare inträffade en allvarlig lägenhetsbrand i Bro, också den på Blomstervägen, där en äldre man skadades svårt av både rök och eld. Som vid alla lägenhetsbränder upprättades en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. 

Vid 21.40-tiden den 11 augusti var det en målsägande på Fasanstigen i Bro som utsattes för skadegörelse. Någon kastade flertalet stenar mot målsägandes lägenhetsfönster så att åtminstone ett par av fönstren fick skador. Ytterrutan i ena fönstret gick sönder.

Någon gång mellan den 1 och 13 augusti hade en målsägande påhälsning i sin husvagn som stod parkerad vid Lillsjön. Enligt anmälan har okända gärningsmän tagit sig in i husvagnen genom att bryta upp dörren. En elsladd och diverse småprylar uppges ha stulits.

Klockan 18.21 den 13 augusti inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen i Bro. Bil vs rådjur.

Natten mellan den 13 och 14 augusti hade en målsägande på Lillmossevägen i Kungsängen påhälsning i sin bil. Gärningsmannen / männen hade krossat förarrutan och stulit bland annat en GPS av märket TomTom.

Någon gång mellan klockan 01 och 08 den 14 augusti hade en målsägande inbrott i sin skåpbil som stod parkerad på Skolvägen i Kungsängen. Flera av bilens rutor var krossade och bakdörren hade brutits upp. Bland annat stals en läsplatta.

Vid 12-tiden den 14 augusti inträffade ett knivrån i Bro. Målsägande gick på Blomstervägen, mellan Broskolan och Finnstaskolan, när tre ynglingar kom fram. Två av dem drog kniv och hotade målsägande och tilltvingade sig en läsplatta och mobiltelefon innan de försvann från platsen. Enligt anmälan var gärningsmännen i 17-20-årsåldern och pratade knackig engelska.

Vid 14-tiden på söndagen (14/8) larmades Räddningstjänst, polis och ambulans till Blomstervägen i Bro där en lägenhetsbrand upptäckts. I samband med släckningsarbetet fann brandmännen en svårt skadad äldre man i lägenheten. Han fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala där man är specialister på brand- och rökskador. Det finns inga ytterligare upplysningar om mannens hälsoläge. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättades.

Någon gång mellan den 12 och 15 augusti stals 550 liter diesel ur två grävmaskiner som stod parkerade på ett industriområde i Kungsängen.

På måndagsmorgonen, den 15 augusti någon gång mellan klockan 9.30 och 10.45, inträffade ett inbrottsförsök i en skolkiosk i en skola i Kungsängen. Medan skolans lärarpersonal befann sig i en annan del av byggnaden hade någon krossat en ruta till den kiosk som finns i källarlokalen i skolbyggnaden. Det är oklart om gärningsmannen / männen fick med sig något.




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen