Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 18:03 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-08-22

Ett par misshandelsfall och ett knivrån mot en matbutik i Tibble gör att helgens polisrapport toppas av allvarliga anmälningar. Antalet anmälningar och polis-händelser i övrigt är ganska få.

Klockan 18.55 på lördagen den 20 augusti såg ett vittne hur flera män misshandlade ett ensamt offer vid en grillplats vid Hällkana, Bro. Fem-sex gärningsmän ska det enligt anmälan ha rört sig om. När polis kom till platsen visade det sig vara svårt att höra offret då denne var påtagligt berusad, men en anmälan om misshandel upprättades. Offret fördes i ambulans till sjukhus för att plåstras om. Enligt händelserapporten ska denne ha varit blåslagen men inte allvarligt skadad.

Någon gång mellan klockan 13.30 och 21.30 den 20 augusti stals en vit 21-växlad damcykel från Bro station. Cykellåset hade knipsats av och låg kvar på marken vid cykelstället.

Vid halvett-tiden, natten mot den 21 augusti, larmades polisen till Fasanstigen i Bro där två personer blivit misshandlade av en större grupp gärningsmän. Enligt anmälan såg och hörde målsägande hur deras bil slogs sönder av tre män. De gick ut för att stoppa skadegörelsen och då ska 10-15 personer ha dykt upp för att tillsammans med de tre gärningsmännen utsätta de två målsägande för misshandel. Anmälningar om skadegörelse, misshandel och grov misshandel upprättades. Vid tidpunkten för anmälan fanns inget motiv till brotten och heller ingen förklarande bakgrundsbild. Det finns heller inga uppgifter om hur pass skadade de misshandlade blev.

Någon gång under natten mellan den 20 och 21 augusti hade en målsägande på Mandolinvägen i Brunna påhälsning i sin firmabil. Gärningsmannen hade krossat vänster bakruta och stulit diverse verktyg ur bilen.

Vid 21-tiden den 21 augusti var en målsägande ute och gick med sin hund på Lantmätarvägen i Bro när en annan hund kom utspringande från en tomt och attackerade målsägandes hund. Enligt anmälan har den attackerande hunden gjort liknande attacker förut. Målsägande fick fatt på den attackerande hunden snabbt och lyckades förhindra att den egna hunden fick några värre skador.

Någon gång mellan den 16 och 22 augusti hade en målsägande boende på Trombonstigen i Brunna påhälsning i sin bil. Enligt anmälan hade bägge rutorna bak brutits upp / krossats, men tack vare att bilen var försedd med ett galler på insidan av rutorna avstyrdes inbrottet och det hela rubriceras som inbrottsförsök.

En viltolycka inträffade i korsningen Enköpingsvägen / Horshagsvägen vid Toresta i Bro. Bil vs rådjur.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen