Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 08:51 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-08-26

Flera nya cykelstölder, bilinbrott och viltolyckor i veckans polisrapport. Där finns också en smash and grab mot Apoteket i Kungsängen och en bilstöld som sannolikt kan sättas samman med densamma, skadegörelse med mera.

Någon gång mellan den 18 och 24 augusti har ett företag på Kraftvägen i Brunna utsatts för skadegörelse. Enligt anmälan har en fönsterruta fått sju små "skotthål" genom ytterrutan, sannolikt av en soft air gun eller liknande.

Någon gång mellan den 19 och 22 augusti krossades fyra ytterrutor på en förskola i Bro, sannolikt genom stenkastning.

Någon gång mellan den 22 och 24 augusti stals en cykel från Ekhammarvägen i Kungsängen.

Natten mot den 24 augusti, mellan midnatt och klockan 01 utsattes målsägandes bil för skadegörelse på Rönnbärsvägens boendeparkering i Tibble. Enligt anmälan så har någon slagit sönder sidobackspeglarna och repat billacken. Målsägande påtalar också att flera andra fordon drabbats av samma sorts skadegörelse under brottstiden.

Någon gång under natten mot den 24 augusti stals en mörk Volvo kombi från grusparkeringen vid centrumrondellen i Kungsängen.

Vid fyratiden natten mot den 24 augusti inträffade en smash and grab mot Apoteket i Kungsängens centrum. En mörk skåpbil eller större Volvo kombi backades in genom entrédörren. Ett vittne såg två gärningsmän. Bytet blev en okänd summa kontanter som stals ur kassan och eventuellt läkemedel. 

Den 24 augusti hittades en sönderbränd moppe i elljusspåret vid Poppelvägen i Bro. Moppen var såpass bränd att den ej gick att identifiera.

Vid 18.45 den 24 augusti kom en målsägande körande längs Granhammarsvägen i Brunna. Vid Marknadsstigens busshållsplats stod en grupp barn/ungdomar. I höjd med busshållsplatsen small det plötsligt till i bilen och den bakre rutan på passagerarsidan krossades. Gruppen försvann snabbt från platsen så det gick ej att klargöra vem som gjort något.

Vid 19-tiden den 24 augusti inträffade en trafikolycka på länsväg 269 vid Håbo-Tibble. Enligt målsägande blev denne påkörd bakifrån av en motorcyklist. Målsägande hade först saktat ner för att en framförvarande bil skulle svänga in på en avtagsväg, och sedan ökat farten igen varpå det blev en ytterligare plötslig inbromsning då ytterligare en framförvarande bilist skulle svänga. Motorcyklisten hann ej stanna utan körde in i bilens akterparti och flög framåt. Okänt hur motorcyklisten mådde efteråt.

Någon gång mellan klockan 17.30 och 20.30 den 24 augusti utsattes målsägandes bil för skadegörelse eller inbrottsförsök när den stod parkerad på Enköpingsvägen i Kungsängen. En ruta på bilens högra sida hade krossats.

Någon gång mellan den 24 och 25 augusti stals en flerfärgad moped av märket Bautian från Hallonvägen i Tibble.

Två målsägande på Kakelstigen i Brunna blev bestulna på sina mobiltelefoner när de satt ute på altanen. För en kort stund lämnade de altanen och telefonerna utan uppsikt för att gå in och hämta mat och när de kom tillbaka var telefonerna borta.

Någon gång mellan klockan 07.30 och 19 den 25 augusti inträffade ett bilinbrott vid Kungsängens station. Höger ruta bak var krossad enligt målsägande.




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen