Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 00:33 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-01-13

Under veckan så har två bostadsinbrott och ett inbrottsförsök anmälts. Bland anmälningarna finns även ett par förrådsinbrott, ett bilinbrott och ett försök till garageinbrott.

Någon gång mellan den 5 och 6 januari inträffade ett förrådsinbrott på Finnstastigen i Bro. Det är oklart vad som stals vid inbrottet.

Någon gång mellan den 5 och 6 januari inträffade skadegörelse på Hallonvägens boendeparkering i Tibble. Någon hade repat bägge dörrarna på passagerarsidan på målsägandes bil.

Någon gång mellan den 24 december och den 8 januari utsattes en skola i Kungsängen för skadegörelse. En ruta hade krossats. Fönstret hade krackelerat men ej slagits ut.

Vid inbrottet i stallet på Kvarnnibble gård (fanns med i förra polisrapporten) mellan den 7 och 8 januari var det ett flertal målsägande som drabbades. Ytterligare stöldanmälningar har nu inkommit till polisen. Enligt målsägande verkar gärningsmännen ha varit selektiva i sin stöldraid och bara plockat med sig väl valda hästtäcken och annan utrustning, men också lämnat kvar liknande, lika värdefulla artiklar, som varit till ponny-hästar. Enligt de inkomna anmälningarna lutar det åt att det är någon med kunskap om vad man varit ute efter som gjort inbrottet.

Någon gång mellan den 6 och 9 januari inträffade ett inbrott i ett källarförråd på Östervägen i Kungsängen. Bland annat stals LP-skivor ur förrådsutrymmet.

Någon gång mellan den 8 och 9 januari inträffade ett bilinbrott på Ullevivägen i Bro. Enligt anmälan har gärningsmännen stulit diverse bildelar från målsägandes bil, bland annat en ljusramp.

Klockna 16.30 den 9 januari gjorde okända gärningsmän ett inbrottsförsök i en villa på Skyttens väg i Kungsängen. Det är oklart vad som gjorde att gärningsmännen inte fullbordade inbrottet. Det fanns brytmärken på ett fönster.

Klockan 17 den 9 januari utlöstes inbrottslarmet i en villa på Vårlöksvägen i Bro. När väktarbolaget kom till adressen kunde de konstatera att villan utsatts för ett inbrott och att gärningsmännen tagit sig in genom att bryta upp altandörren. Det finns i nuläget ingen godslista över vad som stals.

Klockan 22.46 den 9 januari inträffade en viltolycka på Skällstavägen i Skällsta industriområde i Bro. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan den 8 och 10 januari stals bägge registreringsskyltarna från målsägandes bil. Bilen stod parkerad på Råbystigens boendeparkering i Bro.

Någon gång mellan den 6 och 11 januari försvann en bagge från Lejondal. Sedan i somras har fyra får gäckat kommunen då de sprungit vind för våg och utan tillsyn vid Lejondal. Medan man sökt efter ägaren har man utfodrat fåren. Tidigare i vintras tvingades man avliva ett av fåren som inte mådde bra. När man den 11 januari kom till platsen för att avliva de tre kvarvarande fåren saknades baggen. Man misstänker att någon stulit fåret.

Någon gång mellan 08 och 22 den 11 januari hade en målsägande boende på Strandvägen i Kungsängen ovälkommet besök i sin villa. Gärningsmännen hade lossat på förnsterfodret och lyft ut hela fönsterkasetten. Hela villan var genomsökt. Det finns i nuläget ingen godslista över vad som stals.

Någon gång mellan den 5 och 12 januari utsattes ett garage på Fågelvägen i Bro för inbrottsförsök. Enligt anmälan är låset på garageporten åverkat, men man har inte lyckats ta sig in.

Klockan 22.19 den 12 januari inträffade en viltolycka på länsväg 912 vid Håbo-Tibble. Bil vs dovhjort.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen