Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 15:04 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-09-19

I helgens polisrapport finns förutom tre inbrottsförsök i villor i fredags, även ett par anmälningar om skadegörelse, några viltolyckor och stölder. 

Någon gång mellan klockan 21 den 15 september och klockan 10 den 16 september inträffade ett inbrottsförsök på Lärarvägen i Gamla Bro. Villans dörrar på baksidan av huset hade tydliga brytmärken. Inget tyder på att gärningsmannen / männen tog sig in i villan.

På förmiddagen den 16 september inträffade ett inbrottsförsök på Beckasinvägen i Bro. Två ynglingar sågs gå in på en villatomt och sedan spana in genom fönstren på villan. Ynglingarna konfronterades av ett vittne som ifrågasatte vad de gjorde inne på tomten. De svarade att de sökte efter sin kompis. Ynglingarna lämnade villatomten och gick mot den närliggande busshållsplatsen.

Klockan 10.20 den 16 september hörde en målsägande boende i villa på Korpstigen i Bro hur det började rycka i handtaget till entrédörren. Målsägande tittade ut och fick se två okända ynglingar. Målsägande kunde höra dem konstatera att dörren var låst. De gick då till ett fönster för att spana in i villan. En närboende fick syn på ynglingarna och påkallade deras uppmärksamhet varpå de avvek. Alla tre adresser finns inom ett relativt litet geografiskt område. Anmälningar om stöldförsök alternativt inbrottsförsök upprättades.

Klockan 23.30-00 den 16 september inträffade skadegörelse på Skogsbackavägen i Bro. Enligt målsägande har någon förstört gatlyktan utanför måslgäandes fastighet.

Under natten mellan den 16 och 17 september inträffade skadegörelse på Skogsbackavägen i Bro. Brottstiden är satt till 16-07, men målsägande hörde ljud utanför bostaden klockan 23.30 som i efterhand sannolikt visat sig vara brottstiden. I samband med ljuden utanför tittade målsäågande ut men såg inget särskilt och först på morgonen upptäcktes att bilen som stod parkerad på tomten utsatts för skadegörelse. Bakrutan var krossad med en gatsten och lacken på bakskärmen var skadad. Enligt anmälan har flera boende råkat ut för liknande skadegörelse.

Klockan 00.30-10 den 17 september inträffade en mopedstöld på Sammetsvägen i Kungsängen. Mopeden, som är röd och silverfärgad, stod parkerad inne på tomten.

Någon gång mellan klockan 08 och 19 den 17 september inträffade skadegörelse på Blåviolstigen i Bro. Enligt anmälan har någon förstört målsägandes brevlåda.

Klockan 20.44 den 17 september inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen, i höjd med Ingo i Kungsängen. Bil vs rådjur.

Klockan 22.24 den 17 september inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen, nära kommungränsen mot Håbo. Bil vs rådjur.

Klockan 01.25 den 18 september inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen i höjd med Sofielund, nära kommungränsen mot Håbo. Bil vs älg. Enligt anmälan behövde bilen bärgas från platsen. Ingen männsika ska dock ha kommit till skada. Oklart hur pass illa det gick för älgen.

Någon gång mellan klockan 16 på fredagen, den 16 september, och klockan 06.30 på måndagen, den 19 september, har en stöld skett på en byggarbetsplats i Brunna. Någon har tjuvkopplat en truck som stod parkerad på Mätarvägen i Brunna industriområde och sedan med hjälp av trucken flyttat på det stora, tunga föremål målsägande ställt framför containern för att förhindra påhälsning. Gärningsmannen / männen har sedan brutit upp containern och stulit en okänd mängd gods. Anmälan var i skrivande stund ej kompletterad med godsförteckningen.

En andra anmälan från Mätarvägen i Brunna hade inkommit på måndagsmorgonen, men den var ännu ej processad och klar vid UBRos kontakt med polisen.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen