Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 08:40 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-09-23

Inbrott på byggarbetsplatser och stöld av verktyg är veckans vanligaste anmälan om brott i Upplands-Bro. Förra veckans många bostadsinbrott sjönk drastiskt ner till ett lägenhetsinbrott på hela veckan. Kan det kanske ha något att göra med att man grep två misstänkta vid Kungsängens station förra fredagen?

Klockan 05.18 den 17 september inträffar skadegörelse på Bro station. Någon krossar en ruta i en utav entrédörrarna.

Någon gång mellan den 16 och 18 september gjorde okända gärningsmän inbrott i en bygg-container på en byggarbetsplats på Stora Sandhagenvägen i Bro. Gärningsmännen hade skurit upp ett ungefär 40*50cm stort hål i sidan på containern. Bland annat stals elverktyg och tryckluftsverktyg.

Någon gång mellan den 16 och 18 september inträffade ett inbrott eller ett inbrottsförsök i en husvagn som stod parkerad på Jurstagårdsvägen i Bro. Enligt anmälan hade målsägande låst dörr och fönster när denne lämnade husvagnen på fredagen och när han kom tillbaka på söndagskvällen var fönstret bredvid dörren och dörren upplåsta och öppna. Inget verkar dock ha stulits.

Någon gång mellan den 16 och 19 september gjorde okända gärningsmän inbrott i en bygg-container på en byggarbetsplats på Mätarvägen i Brunna. Diverse maskiner och verktyg stals.

Någon gång mellan den 16 och 19 september gjorde okända gärningsmän inbrott i en lagerhall på en byggarbetsplats på Mätarvägen i Brunna. En stor mängd maskiner och handverktyg stals ur en verktygsvagn. Under samma tidsperiod gjordes även inbrott i en annan container vid samma bygge. Den anmälan fanns med i helgrapporten. Se länk.

Någon gång mellan den 18 och 19 september inträffade ett inbrott i en husbil som stod parkerad på Finnstabergsvägen i Bro. Enligt anmälan så var låset i förardörren uppbrutet. Ett el-aggregat stals.

Vid 14-tiden den 19 september blev en målsägande av med sin plånbok. Målsägande var och handlade i en butik i Fliesbergshuset och vet att han placerade plånboken i bakfickan men vid hemkomst fanns inte plånboken kvar. Det hela rubriceras som stöld.

Någon gång mellan klockan 10 och 17 den 19 september stals bägge registreringsskyltarna från målsägandes bil som stod parkerad på Bergvägen i Kungsängen.

Strax innan halv elva på måndagskvällen inträffade ett personrån på Fjärilsstigen i Bro. Enligt anmälan kom den 15-årige målsägande cyklande på Fjärilsstigen när tre ynglingar i samma ålder stoppade honom och bad om cigaretter. När målsägande sa att han inte hade några började de tre känna igenom målsägandes fickor och plockade till sig hans mobiltelefon. Målsägande protesterade och försökte ta tillbaka mobilen men blev då slagen och sparkad. Gärningsmännen försvann därefter mot Bro station.

Någon gång mellan klockan 09 och 16.50 den 20 september stals en mörkblå Seat Cordoba från pendlarparkeringen vid Bro centrum. Bilen är ännu ej återfunnen.

Någon gång mellan den 16 och 21 september har en skola i Brunna utsatts för skadegörelse. Enligt anmälan har en av skolans fönsterrutor på okänt vis fått två mindre hål i ytterglaset.

Någon gång mellan klockan 19.30 den 20 september och 07.45 den 21 september sker ett inbrott i en lägenhet på Norrbodavägen i Norrboda, Kungsängen. Se separat artikel.

Någon gång mellan den 20 och 21 september stals en moped på Silkesvägen i Brunna. Enligt rapporten återfanns mopeden senare i ett motionsspår i Kungsängen. I vilket skick framgår ej.

Klockan 01.08 den 21 september hör en målsägande på Gammeldansvägen i Brunna röster och ljud från trädgården och tittar ut. I trädgården ser målsägande en mörkklädd person med vad som ser ut som en röd maskering för ansiktet ta ett äpple. Målsägande skapar kontakt med äppeltjuven som då avlägsnar sig. Det är oklart om det var något annat syfte med besöket än att stilla ett äppelsug. Det hela rubriceras som stöld av ett äpple.

Någon gång mellan klockan 08.30 och 15.15 den 21 september inträffade ett försök till drivmedelsstöld vid en kursgård i Bro. Enligt anmälan var tanklocket uppbrutet men all bensin ska ha varit kvar.

Vid 17-tiden den 21 september inträffade skadegörelse på ett äldreboende i Tibble. Någon hade dragit ur sprinten på en brandsläckare och tömt hela pulversläckaren i korridoren.

Någon gång mellan den 21 och 22 september stals en husvagn från Ullevivägen i Bro. Husvagnen, som är en vit Kabe Royal 590, stod på ett inhägnat företagsområde.

Klockan 02.35 den 22 september utsattes en obemannad bensinmack på Enköpingsvägen i Kungsängen för skadegörelse alternativt stöldförsök. Enligt anmälan ska en maskerad person ha kommit till macken i sällskap med en maskerad kompis för att tanka kontant. När den maskerade personen stoppade in 500-kronorslappen fastnade den i sedelautomaten varpå den maskerade tog fram en kofot för att med våld få tillbaka sin sedel. Sedeln är nu beslagtagen av polisen som hoppas kunna identifiera personerna på den övervakningsfilm som finns.




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen