Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 07:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-09-28

Den senaste tiden har det smällts en del smällare i de centrala delarna av Bro igen. På tisdagskvällen smällde det precis utanför Sporthallen / Brohuset vid halvåttatiden och på måndagen orsakade ett flertal smällar vid 21-tiden polisutryckning med flera enheter då man befarade att det handlade om skottlossning i Råby. Två nya lägenhetsinbrott och ytterligare en stulen husvagn finns bland anmälningarna.

Den 18 september utsattes en målsägande för väskryckning på Norrbodavägen i Norrboda, Kungsängen. Målsägande blev ikappkörd av en moped med två ynglingar som ryckte handväskan från henne när de passerade. Gärningsmännen hade inte hjälm och åkte på en ljus moped.

Någon gång mellan den 16 och 19 september utsattes en förskola i Bro för skadegörelse. Enligt anmälan har en fönsterruta krossats.

Någon gång mellan den 17 och 19 september stals en husvagn på Sollidsvägen i Bro. Husvagnen är vit och av märket Detleff 530. Tyskregistrerad.

Den 23 september beslagtogs den husvagn som stals på Ullevivägen i Bro den 21-22 september. Tre män försökte köra ett ekipage med bil och den stulna, för tillfället falskregistrerade, husvagnen ombord på en Polenfärja. Männen greps.

Klockan 21.55 den 22 september utsattes lägenheten till en målsägande på Råbystigen i Bro för skadegörelse. Målsägande var gåendes på väg hemåt strax innan, och möter då tre ynglingar i 15-17-årsåldern som ber om pengar. Målsägande nekar och fortsätter gå mot bostaden. Strax efter att målsägande kommit hem smäller det till ordentligtnär en sten kastas rakt genom ett fönster i lägenheten. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Klockan 20.30 den 23 september utsattes lägenheten till en målsägande på Råbystigen i Bro för skadgörelse. En sten kastades genom ett av fönstren till lägenheten. Samma målsägande som vid ovan omskrivna skadegörelseanmälan.

Någon gång mellan den 22 och 24 september inträffade ett lägenhetsinbrott på Hallonvägen i Tibble. Gärningsmannen / männen hade brutit upp ett badrumsfönster. Se separat artikel.

Någon gång mellan den 23 och 24 september hade en målsägande ovälkommet besök i sin firmabil. Bilen stod parkerad på grusparkeringen på Lillsjö badväg i Kungsängen. Gärningsmannen / männen hade brutit upp skjutdörren på sidan av skåpet och stulit diverse verktyg.

Någon gång mellan den 22 och 25 september inträffade ett lägenhetsinbrott på Hallonvägen i Tibble. Gärningsmannen / männen hade brutit upp ett badrumsfönster. Se separat artikel.

Den 24 september upptäcktes ett förrådsinbrott på Råbystigen i Bro. Hänglåset var kapat och två cyklar och diverse annat gods saknas. Den ena cykeln är en röd 24 växlad damcykel och den andra är en vinröd 26 växlad dito.

Natten mellan den 24 och 25 september stals en damcykel från Stationsvägen i Bro, vid Bro station.

Natten mellan den 24 och 25 september inträffade ett inbrott i en ladugård på Häradsvägen / Grönslundsvägen i Håbo-Tibble. Hänglåset var klippt och någon har rotat runt i ladan, men inget verkar enligt anmälan vara stulet.

Klockan 00.16 den 26 september inträffade en viltolycka på länsväg 269 vid Bro. Bil vs älg.

Någon gång mellan den 25 och 26 september stals en lastmaskin från en byggarbetsplats på Bergvägen i Kungsängen. Lastmaskinen är gul. Färska tydliga hjulspår på platsen visar att stöldgodset kördes bort med hjälp av ett större fordon.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen