Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 9 maj 2024 - klockan 01:39 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-09-30

Viltolyckor, båtmotorstölder och skadegörelse är de vanligast förekommande anmälningsorsakerna den här veckan. Minst fyra målsägande med båtar i samma båtklubb har blivit av med sina utombordsmotorer. Natten mot fredagen upptäcktes inbrott i en skola i Brunna. Gärningsmannen / männen stal över 30 datorer.

Någon gång mellan den 25 september och den 26 september stals en 30 hk utombordsmotor av märket Yamaha från en båtklubb i Bro. När målsägande kom ner till båtklubben låg den motorlösa båten och flöt fritt vid bryggan. Enligt anmälan var det en del förstört i båten och där motorn monterats bort.

Någon gång mellan den 25 och 27 september utsattes målsägandes bil för skadegörelse. Bilen stod parkerad på Mullbärsstigens boendeparkering i Tibble. Någon har kastat en sten mot vindrutan så att den spruckit samt repat bilen runt om.

Någon gång mellan klockan 13 den 26 september och klockan 10 den 27 september stals en 90 hk utombordsmotor av märket Zuzuki från en båtklubb i Bro.

Någon gång mellan klockan 22 den 26 september och klockan 10 den 27 september stals en 60 hk utombordsmotor av märket Yamaha från en båtklubb i Bro. Enligt anmälan var motorn från 2015. Båten hade en del skador efter stölden.

Någon gång mellan den 7 och 28 september stals en vit, cirka fem meter lång båt av märket Crescent från en adress på Ådö. Båten låg uppe på land, på bockar, när den stals.

Någon gång mellan den 26 september och den 28 september stals en utombordsmotor av märket Yamaha från en båtklubb i Bro (okänt antal hk). Enligt anmälan var det en del skador på båten.

Någon gång mellan den 27 och 28 september stals en cykel vid Furuhällsplan i kungsängen. Enligt anmälan var det en svart, treväxlad damcykel med korg fram på styret, brun sadel och en barnstol där bak.

Klockan 01.26 den 28 september upptäcktes ett inbrottsförsök på Målarvägen i Gamla Bro. Målsägande fick indikationer på sin mobiltelefon att larmet och övervakningskameran i bostaden aktiverats. På filmen kunde målsägande se hur två män smög in på tomten och lyste in med ficklampa på altanen innan de avvek. En anmälan om inbrottsförsök upprättades.

Klockan 15.30 den 29 september inträffade en singelolycka på länsväg 269 vid Erikssund. Enligt anmälan körde bilen ner i diket. Föraren misstänks ha varit påverkad. Anmälningar om olovlig körning, vårdslöshet i trafik och eventuellt grovt rattfylleri upprättades.

Någon gång mellan den 28 och 29 september utsattes målsägandes lastbil för skadegörelse. Lastbilen stod parkerad på Vickbergavägen i Kungsängen. Någon har hält i tre liter dieselolja i AD-bluetanken som förstördes och nu måste bytas ut. Lastbilen har även tidigare utsatts för skadegörelse.

Klockan 05.41 den 29 september inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Klockan 01.34 den 30 september utlöstes inbrottslarmet på en skola i Brunna. Någon har krossat en ruta och stulit ett stort antal datorer, 36 stycken.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen