Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 07:33 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-10-17

Skadegörelse med ett osedvanligt stort antal drabbade målsägande är helgens i särklass vanligaste anmälningsorsak. Krossade fönsterrutor på byggnader och bilar, samt tillbucklade bilar förekommer i majoriteten av de inkomna anmälningarna. I en del fall är det närboende som drabbats, andra gånger är det enstaka fall. Gemensamt är att det i stor utsträckning rör sig om stenkastning.

En målsägande på Bergvägen i Kungsängen har anmält två fall av inbrottsförsök på sin bil. Första gången, den 8 oktober mellan midnatt och 08 har gärningsmannen försök bryta upp låset till bilen. Andra gången, den 11 oktober mellan midnatt och 08 har gärningsmannen i stället krossat lilla vädringsrutan och färigenom öppnat bakre dörren. Inget ska dock ha stulits.

Klockan 18.45 på fredagen, den 14 oktober, hörde en målsägande på Berglidsvägen i Bro en kraftig duns och snabba steg i gruset utanför. När målsägande tittade ut hade utebelysningen med rörelsedetektor tänts, men personen / personerna som utlöst den hade hunnit försvinna. Dunsen fick sin förklaring när målsägande såg sin bil: framrutan var krossad och hängde in i kupén och motorhuven var tillbucklad. En stor sten hade använts som tillhygge.

Någon gång mellan 18.30 och 19.30 fredagen den 14 oktober råkade en målsägande på Berglidsvägen i Bro ut för skadegörelse. Målsägande fick besök av en granne vars bil tidigare på kvällen utsatts för skadegörelse (se ovan). Vid kontroll visade sig även målsägandes bil ha utsatts för liknande skadegörelse, då en stor sten kastats mot framrutan så att den krossats.

Vid 23-tiden den 14 oktober inträffade skadegörelse i ett trapphus på Bergvägen i Kungsängen. Enligt anmälan har någon okänd krossat den smala förnsterrutan på hissdörren.

Vid 23-tiden den 14 oktober upptäckte en hemkommande målsägande att bostaden på Råbystigen i Bro utsatts för skadegörelse. Någon har kastat stenar genom sovrums- och köksfönster.

Klockan 06.53 den 15 oktober inträffade en viltolycka på Granhammarsvägen i Brunna. Bil vs rådjurskid.

Klockan 00.30 den 15 oktober utsattes en målsägande för rån i Tibble. Enligt polisanmälan som inkom på förmiddagen den 15 oktober var målsägande på väg hem till bostaden när fyra till sex maskerade personer plötsligt hoppade på honom och stal plånboken. Rånet inträffade på en gångväg vid Mullbärsstigen.

Någon gång mellan den 4 och 15 oktober så stals målsägandes gula Seat Leon från Fjärilsstigens boendeparkering i Bro. Bilen är inte återfunnen.

Någon gång mellan klockan 20 den 14 oktober och klockan 07 den 15 oktober utsattes en målsägande på Vedhuggarvägen i Bro för skadegörelse. Någon hade krossat ytterrutan i garagefönstret.

Någon gång mellan klockan 14 den 14 oktober och klockan 11 den 15 oktober utsattes en målsägande på Kattfotsstigen i Bro för skadegörelse. Någon hade hoppat på målsägandes biltak så att det blivit intryckt och tillbucklat.

Någon gång mellan klockan 17 den 14 oktober och klockan 11 den 15 oktober utsattes en målsägande på Backstuguvägen i Bro för skadegörelse. Någon hade repat på två av fönstren på målsägandes bil. Backstuguvägen och Vedhuggarvägen ligger i samma område och är parallella. Även Berglidsvägen ligger i närheten.

Vid lunchtid den 15 oktober anmäldes en smitningsolycka vid Ginnlögs väg i Bro, i närheten av Bro Bålsta GK. Anmälaren hade då hittat ett påkört, dött, vildsvin i vägkanten. Det finns ingen anmälan om viltolyckan vilket gör att det hela rubriceras som smitning. Det är okänt när olyckan inträffade.

Någon gång mellan klockan 19 den 15 oktober och klockan 12 den 16 oktober utsattes målsägandes två bilar för inbrott och skadegörelse, alternativt stöldförsök. Bilarna stod parkerade på Stenkakevägen i Bro. Den ena bilen hade fått ett fönster krossat och hade brytskador på en dörr. Batteri och bilstereo rapporteras stulna. Den andra bilen var genomsökt men det är oklart om något stulits. Baksätet var bortdraget.

Någon gång mellan klockan 01 och 12 den 16 oktober inträffade skadegörelse mot, stöldförsök av eller inbrottsförsök i målsägandes bil som stod parkerad på Stenkakevägen i Bro. Enligt anmälan har låset blivit uppbrutet, fönstret krossats och dörr-ramen skadats/förvridits. Kablarna under ratten var framdragna, men inget verkar stulet.

Vid midnatt den 16 oktober inträffade ett dråpförsök, alternativt mordförsök i en lägenhet i Finnsta. Enligt polisen föranleddes det hela av ett bråk. En grupp bekanta befann sig i lägenheten när bråket började. En man i 55-årsåldern fick allvarliga skärskador i nacke/hals och huvud. Skärskadorna kommer sannolikt inte från kniv, men man vet i nuläget ej säkert vad som använts som tillhygge. Utredning pågår. Mannen tog sig själv ut ur lägenheten. Vittnen som såg honom larmade SOS-Alarm.

Någon gång mellan den 14 och 17 oktober inträffade en stöld ur en byggcontainer vid en skola i Brunna. Gärningsmännen hade sågat upp bakre väggen på containern och stulit verktyg till ett ansenligt värde.

Någon gång mellan den 14 och 17 oktober stals en hjullastare från ett företag på Ullevivägen i Bro. Hjullastaren stod på ett inhägnat område men stängslet hade klippts upp.

Någon gång mellan den 14 och 17 oktober utsattes en skola i Kungsängen för skadegörelse. Ytterglaset i två fönsterrutor hade krossats.

Någon gång mellan den 14 och 17 oktober utsattes en förskola i Bro för skadegörelse. Någon eller några som uppehållit sig på förskolans innergård har förstört leksaker och kastat runt med utemöbler. En sittbänk har fått benen avsparkade.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen