Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 08:38 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-10-21

Viltolyckor är ett bekymmer så här års. Sedan i måndags har det rapporterats in en handfull olycksdrabbade fordonsförare. Olyckorna har inträffat på olika platser runt om i kommunen och det är rådjur, vildsvin och dovhjort som råkat illa ut. Turs nog har det gått bättre för människorna i bilarna, men en viltolycka är alltid farligt att råka ut för. Var vaksam och tänk på att djuren är något mer rörliga så här års. Kom ihåg att anmäla OM olyckan skulle vara framme. Enligt lag är vi skyldiga att polisanmäla om vi kör på vilt (björn, varg, järv, lodjur, älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår och örn) samt att markera olycksplatsen tydligt. Undanlåtelse att anmäla likställs med smitning.

Någon gång mellan den 4 och 5 oktober inträffade en stöld ur en villa på Begoniaslingan i Bro. Villan är under uppförande så det är ingen som bor där än. Byggherren uppger i anmälan att någon tagit sig in i villan på okänt sätt och har där stulit en värmepump.

Vid 14-tiden den 16 oktober glömde målsägande kvar sin golfbag på parkeringen vid en golfbana i Kungsängen. Eftr cirka en halvtimme upptäcktes misstaget, men då var golfbagen med innehåll borta.

Någon gång mellan den 14 och 17 oktober utsattes målsägandes bil för inbrottsförsök, alternativt skadegörelse, alternativt stöldförsök. Bilen stod parkerad på Kyrkvägen i Kungsängen. Enligt anmälan var ett av bilens dörrhandtag bortryckt. Ingen verkar dock ha tagit sig in i kupén.

Klockan 14.55 den 17 oktober återfanns den hjullastare som stals från ett företag på Ullevivägen i Bro någon gång mellan den 14 och  06.30 den 17oktober. Hjullastaren stod "dumpad" vid vägkanten längs länsväg 269.

Vid 20-tiden den 17 oktober inträffade en viltolycka på Smidövägen, ungefär vid Drakudden, i Bro. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan den 17 och 18 oktober stals arbetskläder ur målsägandes arbetsmaskin som stod parkerad vid Lennartsnäsvägen i Kungsängen.

Någon gång mellan klockan 18 den 17 oktober och klockan 07 den 18 oktober utsattes målsägandes bil för försök till bränslestöld. Bilen stod parkerad vid Kungsängens IP när stöldförsöket inträffade. Både tanklucka och lock var bortbrutna från bilen, men målsägande tror inte att gärningsmannen fått någon bensin vid sitt stöldförsök då tanken var ganska tom när bilen parkerades på platsen.

Vid 19-tiden den 18 oktober inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen, ungefär vid Aspviksbacken, mellan Bro och Kungsängen. Bil vs rådjur.

Klockan 21.45 den 18 oktober inträffade en viltolycka på Frölundavägen i närheten av korsningen med Lennartsnäsvägeni Kungsängen. Bil vs rådjur.

Vid 22.30-tiden den 18 oktober upptäcktes en bilbrand på Hagnäsvägen i Brunna. En bil totalförstördes i branden och en intillparkerad bil skadades av lågor och värme. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Någon gång mellan den 14 och 19 oktober fick en målsägande bensintanken borrad på sin bil. Bilen stod parkerad på pendlarparkeringen på Assurs väg i Bro. Tanken var borrad, men det framgår inte om det stals något bränsle.

Klockan 07.30 den 19 oktober inträffade en viltolycka på Smidövägen i Bro. Bil vs vildsvin.

Vid niotiden på morgonen den 19 oktober inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i närheten av Håbo-Tibble / Västra Ryd. En bilist krockade med en dovhjort. Vid kollisionen slungades djuret över i mötande körfält där det precis kom en annan bil och viltolycka nummer två på samma plats var ett faktum - med bara ett offer.

Strax efter 19 den 19 oktober såg ett vittne hur en mansperson försökte bryta sig in i en av postens gula brevlådor på Effektvägen i Brunna. Polisen larmades. Vittnet följde sedan efter den misstänkte och kunde peka ut honom för polispatrullen. En anmälan om försök till stöld upprättades.

Någon gång mellan klockan 16 och 19.40 den 20 oktober stals registreringsskylt och extraljusrampen från målsägandes bil som stod parkerad på Finnstabergsvägen i Bro.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen