Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 24 april 2024 - klockan 04:18 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-11-28

Lördagens knivrån mot en matbutik i Bro är i särklass det allvarligaste brottet i den här polisrapporten som i övrigt är fylld med det "vanliga", bland annat bostadsinbrott, bilinbrott och skadegörelse.

Någon gång mellan den 16 och 23 november inträffade ett lägenhetsinbrott på Kristallstigen i Lillsjöområdet. Ett fönster hade brutits upp och diverse gods hade stulits.

Vid 22-tiden den 23 november larmades polis och Räddningstjänst till Assurs väg i Bro där en bilbrand upptäckts på pendlarparkeringen. Det visade sig att det var en personbil och en moped som brann. Bägge fordonen totalförstördes.

Någon gång mellan klockan 08.15 och 18.15 den 24 november utsattes målsägandes lägenhet på Björnbärsstigen i Tibble inbrottsförsök. Gärningsmännen lyckades ej bryta upp den säkerhetsklassade dörren.

Klockan 20.30 den 24 november hörde en närboende konstiga ljud från en grannfastighet på Korpstigen i Bro. När "öronvittnet" gick för att kontrollera vad som orsakat ljuden sprang mörkklädda personer från tomten. Det visade sig att de just försökt bryta upp ett av villans badrumsfönster men skrämdes bort av uppmärksamheten de fick av den uppmärksamme. En anmälan om inbrottsförsök upprättades.

Klockan 05.47 den 25 november inträffade en viltolycka på Ådövägen i höjd med Björknäsbadet. Bil vs rådjur.

Vid midnatt, natten mellan den 25 och 26 november, larmades polisen till Blomstervägen i Bro där en inringare fattat misstankar om en permobil. Permobilen visade sig mycket riktigt vara stulen och beslagtogs av polispatrullen. Bland annat hade kåpan blivit uppbruten.

Någon gång mellan klockan 14 den 25 och 10 den 26 november hade en målsägande på Trombonstigen i Brunna inbrott i sin bil. Tjuvarna krossade fönstret på passagerardörren för att ta sig in i bilen. Bland annat stals den fastmonterade navigationsutrustningen.

Någon gång mellan klockan 16 den 25 och 10 den 26 november hade en målsägande på Blockflöjtsstigen i Brunna inbrott i sin bil. Tjuvarna krossade fönstret på förardörren för att ta sig in i bilen. Bland annat stals den fastmonterade navigationsutrustningen.

Någon gång mellan klockan 22 den 25 och 10 den 26 november hade en målsägande på Trombonstigen i Brunna inbrott i sin bil. Tjuvarna krossade fönstret på passagerardörren för att ta sig in i bilen. Bland annat stals två par solglasögon.

Strax efter 09 den 26 november inträffade ett knivrån mot en matbutik i Bro. De maskerade gärningsmännen tog sig in i butiken när man öppnade baktill för att ta emot en varuleverans. Då butiken har ett slutet kassasystem kunde förövarna inte få med sig mer än en liten summa kontanter. Det finns goda utredningmöjligheter med bland annat övervakningsfilm och många vittnesuppgifter från ett flertal vittnen.

Någon gång mellan den 20 och 26 november inträffade ett lägenhetsinbrott på Hallonvägen i Tibble. Ett fönster hade brutits upp och diverse gods hade stulits.

Vid tretiden, natten mot den 28 november, inträffade ett förrådsinbrott i en fastighet på Bergvägen i Kungsängen. En av flera målsägande vaknade av höga odefinierbara ljud strax efter klockan 03, och på morgonen visade det sig att ett flertal förrådsutrymmen i källaren haft påhälsning. Oklart än hur många målsägande det handlar om.


Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen