Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 17:09 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2016-12-02

Viltolyckor dominerar veckans polisrapport. Rådjuren är tveklöst de vanligaste offren, men det finns även med ett vildsvin och en hjort bland veckans offer. I Bro Centrum har ett trettiotal döda kajor blivit polissak sedan man misstänker att någon lagt ut gift olovandes.

Någon gång mellan den 23 och 24 november inträffade ett bilinbrott på Rönnbärsvägen i Tibble. Enligt anmälan har okända gärningsmän tagit sig in i målsägandes firmabil genom att ha krossat en ruta. Bland annat stals diverse kläder, en verktygslåda samt diverse verktyg.

Klockan 01.20 den 25 november inträffade en stöld av en mobiltelefon på Bro station. Målsägande befann sig på stationen när en man "gick in i" denne. När målsägande kom hem låg inte mobilen kvar i jackfickan. 

Någon gång mellan klockan 02.20 och 12 den 26 november inträffade ett försök till stöld ur ett garage på Råbystigen i Bro. Enligt målsägande hade garageporten brutits upp så att den hängde i bara ena sidan. Handtaget var dessutom bortbrutet. Enligt anmälan verkar dock inget vara stulet.

Klockan 20.50 den 26 november inträffade ett inbrottsförsök till biblioteket i Brohuset. Enligt anmälan har någon då krossat en ruta. Det framgår ej i anmälan om någon försökt ta sig in i lokalen.

En målsägande i Bro har anmält att denne blivit bestulen på sin trehjuliga elbil. Elbilen hade parkerats utanför ett café i Bro C den 25 och hade sedan lämnats där på grund av dött batteri. När målsägande skulle hämta elbilen den 28 november stod den inte kvar. Enligt anmälan är elbilen grå och stals någon gång mellan den 25 och 28 november.

Någon gång mellan den 26 och 28 november hade en målsägande inbrott i sin personbil. Bilen stod parkerad på Kornettstigen i Södra Brunna och hade fått en ruta krossad. Bland annat stals en cd-spelare. Samma helg rapporterades ytterligare bilinbrott i samma område, där gärningsmännen krossat rutan på respektive bil. 

Ett flertal målsägande i ett av flerfamiljshusen på Bergvägen i Kungsängen hade natten mellan den 27 och 28 november inbrott i sina källarförråd. Någon hade brutit upp källardörren och sedan tagit sig in i alla förrådsutrymmen.

Klockan 05.59 den 28 november inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Kungsängen (Västra Ryd). Bil vs hjort.

Klockan 06.54 den 28 november inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen i Kungsängen (Västra Ryd). Bil vs rådjur.

Vid 07-tiden den 28 november inträffade en viltolycka på Håtunavägen vid Håbo-Tibble. Bil vs rådjur.

Klockan 18 den 28 november inträffade en viltolycka på Granhammarsvägen i närheten av Livgardet. Bil vs rådjur.

Klockan 20.10 den 28 november inträffade en viltolycka på Granhammarsvägen i närheten av Livgardet. Bil vs rådjur.

Den 28 november inträffade skadegörelse alternativt smitning på Finnstabergsvägen i Bro. Enligt anmälan har en okänd bil kört in i en belysningsstolpe utan att anmäla tillbudet. Lyktstolpen skadades.

Den 30 november inträffade en misshandel vid busshållsplatsen på Skolvägen i Kungsängen, vid gymnasiet. Under dagen hade det pågått en fotbollsturnering på skolan med tillresta lag från andra skolor. I en av matcherna ska känslorna ha svallat och en konflikt uppstått. Vid 15-tiden, när det var dags för gästerna att åka hem, hade en UBG-elev gett sig på en elev från det gästande laget och slagsmål uppstått.




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen