Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 28 mars 2024 - klockan 23:56 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-03-27

Med ett fullbordat villainbrott och ett försök till inbrott, ett inbrott i en kyrka och ett par bilbränder i anmälningshögen kan man kanske inte kalla veckan som gick för lugn utan att ett och annat ögonbryn höjs, men faktum är att det under mars har varit lite lugnare igen efter en brottsaktiv inledning på året. Jämför man polisrapporterna från januari och februari var det väldigt mycket bilrelaterade brott såsom slangning, inbrott och stöld utöver "den vanliga skörden" av brott , medan det under mars legat på en mer normal nivå.

Någon gång mellan den 19 och 23 mars krossades en ruta på en skola i Brunna. En anmälan om skadegörelse upprättades den 23 mars.

Någon gång mellan den 21 och 22 mars stals en båtmotor från målsägandes båt som stod uppställd på en trailer på tomten på Smidö. Motorn var en utombordsmotor av äldre årsmodell.

Sent på kvällen den 22 mars larmades Räddningstjänst till Brunna industriområde där en utlandregistrerad bil stuckits i brand. Se separat artikel.

Natten mellan den 22 och 23 mars var det inbrott i målsägandes bil som stod parkerad på Västra Rydsvägen i Kungsängen. Bland annat hade gärningsmannen monterat bort och stulit lyktinsatserna och en GPS.

Natten mellan den 22 och 23 mars tog sig en eller flera gärningsmän på okänt sätt in i en husbil som stod parkerad på prästhagsvägen i Kungsängen. Ur bilen stals diverse gods, bland annat täcken, lakan, kuddar, en stereo, en GPS och diverse alkoholhaltiga drycker.

Någon gång mellan klockan 08 och 18 den 23 mars stals en registreringsskylt från en bil som stod parkerad vid Kungsängens station.

Strax innan midnatt den 23 mars larmades Räddningstjänst till Brunna industriområde där en personbil stuckits i brand. Se separat artikel.

Någon gång mellan den 22 och 24 mars fick en målsägande boende på Hjortronvägen i Tibble bägge sina backspeglar på bilen knäckta. En anmälan om skadegörelse upprättades.

Någon gång mellan den 23 och 24 mars stals en registreringsskylt från en bil som stod parkerad vid Kungsängens station.

Strax innan klockan 07.00 den 24 mars inträffade en viltolycka vid Klippingvägen i Kungsängen. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan klockan 07 och 18.30 den 24 mars stals registreringsskyltarna från en bil som stod parkerad vid Kungsängens station.

Strax innan klockan 19 den 24 mars observerade ett vittne hur en bil kördes vingligt i Kungsängens centrum. Ur bilen klev den påtagligt berusade föraren. Vittnet ringde polisen som skickade en patrull. Då vittnet stannade kvar på platsen och höll bilen under uppsikt tills patrullen anlände kunde denne sedan identifiera den påverkade föraren. Föraren fick utföra ett utandningsprov som bekräftade misstanken om rattfylleri. En anmälan upprättades.

Någon gång mellan den 25 och 26 mars stals en cykel som stod parkerad utanför målsägandes bostad på Vallmostigen i Bro.

Vid fyratiden på morgonen den 26 mars gjorde okända gärningsmän inbrott i en av kyrkorna i Kungsängen. Gärningsmännen hade krossat en ruta i en av kyrkans dörrar. Det är oklart vad som stulits då anmälan ännu ej kompletterats med godslista.

På morgonen den 26 mars inträffade ett radhusinbrott på Kakelstigen i Brunna medan målsägande tog ut hunden på morgonpromenaden. Se separat artikel.

Någon gång mellan 11 och 12 drabbades minst två målsägande av stöld ur sina handväskor. Målsägande deltog i kursverksamhet i en offentlig lokal i Kungsängens centrum och hade för en stund lämnat väskorna oövervakade.

Den 26 mars upptäckte en målsägande boende på Smultronvägen i Kungsängen brytmärken på fönster på villans baksida. Tjuvarna hade inte lyckats ta sig in utan hade lämnat adressen utan att fullborda inbrottet. Se separat artikel.

Strax efter 15 den 26 mars utsattes en parkeringsvakt för "förgripelse mot tjänsteman". Parkeringsvakten utförde sitt arbete på Målarvägen i Bro när en bilägare såg att dennes bil blivit lappad. Bilägaren uppskattade inte vad som skett utan pekade finger och sparkade mot/på parkeringsvaktens bil.

Någon gång mellan den 26 och 27 mars utsattes målsägandes bil för ett försök till slangning. Bilen stod parkerad på Melofonstigen i Brunna. Tankluckan var uppbruten och tanklocket borta, men enligt anmälan hade inget bränsle stulits.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen