Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 14:57 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-02-06

De senaste dagarna har två personrån inträffat i Finnsta i Bro. En familj i Lillsjöområdet hade ovälkommet besök i sitt radhus och i Kungsängen stals två lådor med post på Tallrisvägen. Därutöver så fanns det bland annat en anmälan om slangning och om bilinbrott, skadegörelse mot en cykel och stulen julbelysning i helgens skörd av polisanmälningar.

Under dagen den 1 februari inträffade en skadegörelse på Artistvägen i Brunna. Någon gång mellan klockan 07.50 och 15.30 var det någon som skar sönder målsägandes cykeldäck, et främre.

Någon gång mellan klockan 15 och 18 den 1 februari försvann två lådor med post från Tallrisvägen i Kungsängen. Enligt Bring och brevbäraren fanns de plomberade lådorna på platsen vid 15-tiden, men brevbäraren kunde ej få med sig all last utan lämnade två lådor kvar. När denne kom tillbaka för att hämta kvarvarande lådor senare under eftermiddagen fanns de ej kvar. 

Någon gång mellan klockan 07 och 21 den 1 februari stals extraljusen från målsägandes bil. Bilen stod parkerad på grusparkeringen på Härnevi skolväg i Gamla Bro när stölden inträffade.

Vid 21-22-tiden den 2 februari inträffade ett personrån på Fjärilsstigen i Finnsta i Bro. Målsägande, som är född på 1950-talet, var på väg hemåt från Bro Centrum när han kom ifatt 3-4 ynglingar i tjugoårsåldern som stod stilla. En eller flera av ynglingarna slog målsägande till marken och kände därefter igenom dennes fickor. Gärningsmännen plockade på sig målsägandes plånbok och mobiltelefon och krävde sedan att få koden till målsägandes bankomatkort men denne vägrade. Då lämnade gärningsmännen platsen. Enligt anmälan var de mörkt klädda. Målsägande fick ont i munnen och behövde uppsöka tandläkare.

Någon gång mellan den 14 januari och den 3 februari utsattes målsägandes bil för slangning. Enligt anmälan stod bilen parkerad vid Bro station när den slangades. Tankluckan var mixtrad med och tanklocket borta. Cirka 20-40 liter bränsle stals. 

Den 3 februari hittades två postlådor i närheten av Tallrisvägen i Kungsängen, ungefär 200 meter från den plats där lådorna stals två dagar tidigare. Vid återfinnandet var plomberingen på de två lådorna bruten. Det oklart om någon post saknas.

Någon gång mellan klockan 15 och 19.40 den 3 februari inträffade ett radhusinbrott på Glimmerstigen i Lillsjöområdet. Enligt anmälan har okända gärningsmän brutit upp ytterdörren och därefter sökt igenom målsägandes bostad. Det är oklart vad som stulits.

Någon gång mellan den 3 och 4 februari stals målsägandes julbelysning från fastigheten på Rumbastigen i Brunna. Enligt anmälan är det en färgglad ljusslinga med röda, blå och gröna lampor som försvunnit.

Vid 20-tiden den 4 februari inträffade ett personrån vid Kattfotsstigen i Finnsta i Bro. Målsägande och en kompis, bägge födda tidigt 2000, var på väg hemåt från Bro centrum. Vid Kattfotsstigen ropade någon på dem. En grupp om cirka 10 ynglingar kom fram varav uppskattningsvis tre stycken höll fast målsägande 1 och 2. Målsägande 1 tvingades att ta av sig sin Canada Goose-jacka men vägrade lämna ifrån sig sin mobiltelefon. Någon av ynglingarna sparkade och slog på målsägande 1. Enligt anmälan var gärningsmännen maskerade men uppskattades vara i 16-20-årsåldern. Det framgår ej åt vilket håll gruppen sedan försvann. 



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen