Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 09:56 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-02-14

Det blir en väldigt lång polisrapport den här gången, men det beror på att det blev hela veckan samlad i en rapport, och inte uppdelad i två delar som jag brukar göra. Den definitivt vanligaste anmälningsorsaken i den här veckorapporten är tveklöst skadegörelse med luftvapen. I Brunna särskilt, men även i Kungsängen och i Bro, är det någon eller några som den senaste tiden roat sig med att skjuta hål i fönsterrutor och utelampor med någon form av luftvapen, typ soft airgun eller luftgevär. 

Vid 9-tiden den 3 februari utsattes målsägandes bil för skadegörelse genom stenkastning. Målsägande kom körande längs Granhammarsvägen i Kungsängen där han såg tre killar i 10-14-årsåldern uppehålla sig i vägkanten. En eller flera av killarna kastade sten mot målsägandes bil vars takfönster träffades och spräcktes.

Den 4 februari upptäckte en målsägande att dennes cykel stulits. Enligt anmälan hade cykeln stått parkerad på Stationsvägen i Bro, vid pendeltågs-cykelstället, sedan den 6 januari. Cykeln är en röd sju-växlad mountainbike.

Klockan 11.50 den 5 februari utlöstes brandlarmet i Brohuset. Någon hade eldat toapapper inne på en toalett. Pappret hade självsläckts. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Någon gång mellan den 3 och 6 februari utsattes en förskola i Bro för skadegörelse och inbrottsförsök. Ett fönster hade krossats och "tryckts in" så att hela förnsterramen lossnat. Det fanns skospår i rummet innanför, men inget som tyder på att gärningsmannen / männen tagit sig vidare. Det är oklart om något stulits.

Någon gång mellan den 3 och 6 februari utsattes en företagslokal på Mätarvägen i Brunna industriområde för skadegörelse. Någon har på okänt vis gjort ett hål, cirka 20*20 cm, i väggen, alldeles bredvid porten.

Klockan 02.25 den 7 februari väcktes en lastbilschaufför av att en ruta krossades. Chauffören låg och sov i bilen som stod parkerad på Håtunavägen i Bro. När han tittade ut syntes ingen utanför.

Någon gång mellan klockan 9 och 16 den 7 februari stals en svart damcykel av märket Logan från Ekhammarskolans skolgård i Kungsängen.

Någon gång mellan den 6 och 8 februari utsattes en målsägande på Ekhammarsvägen i Kungsängen för ett bostadsinbrott. Enligt anmälan hade gärningsmannen / männen brutit upp ett sovrumsfönster och tagit sig in i villan. Hela bostaden var genomsökt. Ett flertal spår efter förövarna kunde säkras vid den tekniska undersökningen.

Klockan 23.09 den 8 februari inträffade en viltolycka på länsväg 269, Håtunavägen. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan den 4 och 9 februari stals målsägandes sommardäck ur dennes garageutrymme i en garagelänga på Fjärilsstigen i Bro. Fyra däck på fälg stals.

Någon gång mellan klockan 18 den 9 februari och klockan 06 den 10 februari utsattes en skola i Brunna för skadegörelse. Enligt anmälan har någon sannolikt skjutit med ett luftgevär eller en soft airgun mot fönster och utelampr. 6 fönsterrutor samt 2 utelampor hade hål efter träffar.

Klockan 19.50 den 10 februari inträffade en viltolycka på Assurs väg i Bro. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan klockan 19 och 23.15 den 10 februari gjordes ett inbrottsförsök mot en lägenhet på Rubinstigen i Lillsjöområdet. Det var brytskador på altandörren.

Strax innan 21 den 10 februari inträffade skadegörelse och misshandel i Bro centrum. En grupp ungdomar som kom in i en matbutik i centrum drog uppmärksamhet till sig. En i personalen konfronterade dem då denne fick uppfattningen att ungdomarna var där för att snatta, men det uppskattades ej. Någon eller några i gruppen sparkade då målsägande på ena benet och slog denne i magen. När de lämnade butiken var det någon av dem som krossade ett fönster. Anmälnigar om misshandel och skadegörelse upprättades. Det framgår ej i anmälan hur många ungdomar det var.

Någon gång mellan den 8 och 11 februari inträffade ett inbrott i ett radhus på Rumbastigen i Brunna. Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp altandörren.

Någon gång mellan klockan 23.47 den 10 februari och 01.47 den 11 februari utsattes en målad polisbil för skadegörelse i Bro. När polispatrullen kom tillbaka till sin bil efter två timmar hade någon punkterat ena bakdäcket.

Vid 16-tiden den 11 februari sågs en okänd man inne på ett äldreboende i Kungsängens centrum. Mannen gav ett "stissigt intryck" och svarade ej på vad han gjorde där. Han sågs bland annat komma ut ur personalrummet. Strax därefter upptäcktes att tre ur personalen blivit bestulna på sina mobiltelefoner men då hade mannen som var i 40-50-årsåldern hunnit avvika. Anmälningar om stöld upprättades.

Någon gång mellan klockan 20 den 11 februari och klockan 18 den 12 februari inträffade skadegörelse på Melofonstigen i Brunna. Enligt anmälan har någon okänd skjutit med ett luftgevär eller en soft airgun eller liknande genom ytterglaset på vardagsrumsfönstret i målsägandes lägenhet. Tre små skotthål blev det i rutan.

Busskurerna på Emaljstigens busshållplats och Marknadsstigens busshållplats i Brunna utsattes för skadegörelse i helgen. Enligt anmälan har bägge fått rutor krossade. Busshållplatserna ligger längs Granhammarsvägen.

Klockan 00.38 den 12 februari larmades polis till Finnstastigen i Bro där en målsägande utsatts för misshandel. Enligt anmälan har en eller flera stenar kastats mot målsägandes lägenhetsfönster så att det krossats. Målsägande gick ut för att konfrontera en grupp ungdomar angående den krossade rutan som då gav sig på målsägande. Målsägande utsattes för slag och sparkar och fick åka ambulans till sjukhus för omplåstring. En anmälan om misshandel upprättades. Det framgår ej i anmälan om fönsterkrossningen skedde i samband med misshandeln eller om den inträffade tidigare, men det upprättades inte någon anmälan om skadegörelse vid den tidpunkten.

Någon gång mellan den 10 och 13 februari utsattes en förskola i södra Brunna för skadegörelse. Någon hade skjutit med ett luftvapen mot flera fönster så att rutorna fått små skotthål.

Någon gång mellan den 10 och 13 februari utsattes en offentlig lokal på Kyrkbacken i Kungsängens centrum för skadegörelse. Någon hade skjutit med ett luftvapen mot flera fönster så att rutorna fått små skotthål.

Någon gång mellan den 10 och 13 februari utsattes en skola i södra Brunna för skadegörelse. Någon hade kastat tegelstenar mot flera fönster samt krossat en fönsterruta i en av dörrarna.

Någon gång mellan den 10 och 13 februari utsattes en skolbyggnad/paviljonger i Brunna för skadegörelse. Någon hade skjutit med ett luftvapen mot ett flertal fönsterrutor. Minst 10 fönsterrutor hade hål i ytterglaset efter kulorna. 

Någon gång mellan den 12 och 13 februari stals målsägandes elcykel på Kyrkvägen i Kungsängen. Cykeln, en treväxlad Crescent, förvarades i ett låst förråd i anslutning till bostaden. Låsfästet var bortbrutet. Cykeln stod ihoplåst med en annan cykel och det låset hade kapats, men den andra cykeln var kvarlämnad.

Någon gång mellan klockan 22.30 den 12 och klockan 07.30 den 13 februari utsattes en målsägande på Fjärilsstigen för ett stöldförsök som av okänd anledning avbrutits. Någon hade börjat skruva bort hjulbultarna från däcken på målsägandes bil. På platsen fanns också diverse plastbackar som med stor sannolikhet skulle användas för att palla upp bilen med, men allt var lämnat i en hast.

Någon gång mellan den 13 och klockan 06 den 14 februari slangades cirka 100 liter diesel ur en grävmaskin som stod parkerad på Musikvägen i södra Brunna.









Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen