Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 06:23 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-02-24

Alla poster i veckans polisrapport är bilrelaterade. Bilstöld, rattfylleri, trafikolycka samt viltolycka är de olika anledningarna till polisiär inblandning. Bilstölden, från en biltransport i brunna, fick ett glädjande slut då vakna medborgare upptäckte den stulna bilen som lämnats på en boendeparkering i närheten "för att svalna". Vakna medmänniskor är toppen!

Klockan 18.40 den 21 februari inträffade en viltolycka på Ådövägen i Bro. Det påkörda rådjuret skuttade till skogs. Då skadeläget var oklart kontaktades viltvårdare och eftersök gjordes. Rådjuret påträffades - men hur det hela slutade framgår ej i polisanmälan.

Strax innan halv sex på morgonen den 22 december upptäckte en biltransport-chaufför som stått parkerad på Mätarvägen i Brunna industriområde över natten att en av bilarna, en vit KIA av SUV-modell, saknades. Föraren hade vaknat till vid tretiden och kunde i efterhand konstatera att det nog var ljud av stölden som väckt honom. Ett drygt dygn senare ringde vakna privatpersoner till polisen då de reagerat på att det stod en sprillans ny bil, utan registreringsskyltar och med klistermärken kvar på däcken, parkerad på en boendeparkering vid Artistvägen i Brunna. Bilen visade sig vara den stulna KIAn som då kunde bärgas till bilfirman den varit på väg till när den stals.

Klockan 10 på förmiddagen den 22 februari larmades polisen till E18 av en bilist som följde efter en bil från Bålsta, i riktning mot Stockholm. Föraren till den förföljda bilen misstänktes vara påverkad och hade just hotat personalen på en bensinmack i Bålsta efter att ett snatteriförsök gått snett. Föraren svängde av E18 i Bro men körde sedan upp på motorvägen igen med den förföljande bilen på säkert avstånd. I Brunna fick polisen stopp på ekipaget. Föraren misstänktes initialt för rånförsök eftersom han varit så pass hotfull, men under dagen avskrevs den misstanken. Däremot blev det anmälningar om grov olovlig körning, grovt drograttfylleri samt narkotikabrott. Bilen beslagtogs medan föraren kördes till Sollentuna för provtagning och förhör.

Klockan 18.18 den 22 februari larmades polis, ambulans och Räddningstjänst till centrumrondellen i Bro där en trafikolycka inträffat mellan tre fordon. En person klagade på smärtor, men ingen ska ha skadats allvarligt. En av förarna anmäldes för att ej ha iakttagit väjningsplikt samt för att ha orsakat kroppsskada.

Under någon timme den 23 februari utförde polisen trafikkontroll på Granhammarsvägen i Kungsängen. Positivt nog var det ingen som rapporterades för något trafikbrott under den kontrollen.

Klockan 21.15 den 23 februari stoppades en förare på Enköpingsvägen i Kungsängen på grund av hur bilen framfördes. Föraren kontrollerades för rattfylleri och medtogs sedan till Sollentuna för vidare provtagning.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen