Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Onsdagen den 24 april 2024 - klockan 23:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-03-03

Det har varit en vecka utöver det vanliga i Upplands-Bro, präglad av oroligheter och många åsikter (se länk). Måndagens stök i simhallen fick en mycket tråkig uppföljning med bråk på tisdagen. Men inte bara det, dessutom utsattes en matbutik i Bro för ett avbrutet rånförsök i onsdags kväll. Två maskerade ynglingar, beväpnade med järnrör, skulle just gå in i butiken vid stängning när de mötte en väktare i dörren och i stället valde att springa därifrån. 

Någon gång mellan den 22 och 23 februari utsattes en målsägande boende på Fågelvägen i Bro för stöld. Målsägande förvarade en ryggsäck i hallen och i den låg en läsplatta. På eftermiddagen den 23 februari upptäckte målsägande att läsplattan inte längre fanns kvar i ryggsäcken. Ytterdörren har tidvis varit olåst under brottstiden.

Någon gång mellan den 16 och 27 februari har okända gärningsmän klippt sönder och tagit sig in genom ett stängsel och in på ett företagsområde på Örnäsvägen i Brunna. Gärningsmannen / männen har även brutit sig in i en lastbil som stod parkerad på det inhängnade området och stulit en okänd mängd målarfärg som förvarades i lastutrymmet.

Någon gång mellan den 26 och 27 februari utsattes en skola i Brunna för inbrott. Fönster hade krossats med hjälp av en tegelsten. Gärningsmannen / männen har varit inne i skolbyggnaden men det är oklart om något stulits.

Någon gång mellan den 26 och 27 februari blev en målsägande boende på Smultonvägen i Kungsängen utsatt för en stöld ur takboxen som var monterad på biltaket och packad med skidor och pjäxor. Takboxen var uppbruten och innehållet borta...

Klockan 2.53 den 27 februari inträffade en trafikolycka på E18, i riktning mot Bålsta och i höjd med Trafikplats Kungsängen. Föraren medtogs till stationen i Sollentuna för provtagning och ska ej ha skadats.

Vid 15-tiden den 27 februari larmades polis till simhallen i Bro efter att cirka 20 ungdomar i åldern 14-17 år levt rövare inne i simhallen och inte hörsammat personalens uppmaningar att följa trivselreglerna. Småbarn skrämdes till tårar och vuxna upplevde det som mycket obehagligt varför personalen till slut tillkallade polis. Det hela slutade med att ungdomarna sattes i två ordningsbussar och kördes i väg. Se separat artikel.

Klockan 23 den 27 februari utsattes en skola i Brunna för inbrott. Gärningsmannen / männen har använt en kofot eller liknande för att bryta upp innerdörrar med och har varit i ett flertal utrymmen. Diverse gods stals. Polisen har gjort en teknisk undersökning.

Någon gång mellan klockan 15.30 den 27 och 06.10 den 28 februari gjorde okända gärningsmän inbrott i ett förrådsutrymme på Kyrkvägen i Kungsängen. Det är okänt om något stals ur förrådet, men utanför förvaras en farmartank som brutits upp. Ur den hade en okänd mängd diesel stulits.

På eftermiddagen den 28 februari startade del två av simhallsstöket då 10-15 ungdomar av dem som dagen innan stökat i simhallen inte kunde finna sig i att de ej släpptes in. Stämningen blev mycket laddad och aggressiv och de två väktare som fanns på platsen valde att återigen tillkalla polisen. En av ynglingarna blev våldsam och greps för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Ynglingen handfängslades och fördes till Sollentuna. Se sparat artikel.

Någon gång mellan förmiddagen den 28 februari och förmiddagen den 1 mars har någon försökt ta sig in i klockstapeln vid Bro kyrka. Även en annan byggnad i närheten av klockstapeln hade haft påhälsning men enligt anmälan ska inte något ha stulits.

Klockan 09.20 den 1 mars larmades polisen till Liljestigen i Bro där ett bostadsinbrott upptäckts. Målsägande hade varit i en lekpark i närheten vid 8.30-tiden på morgonen när två okända personer kommit fram. Kvinnan i sällskapet hade gett målsägande en kram och sedan hade de okända gått därifrån. När målsägande sedan upptäckt att nyckeln till bostaden var borta och skydat sig hem visade det sig att bostaden redan haft ovälkommet besök. Diverse gods stals vid inbrottet.

Klockan 21 den 1 mars inträffade en trafikolycka på Granhammarsvägen i Kungsängen. Enligt anmälan så var det halt på platsen varför olyckan skett utan misstanke om brott. Bilen halkade ner i diket och körde in i ett träd, såpass våldsamt att bägge krockkuddarna utlöstes. Föraren fick uppsöka sjukhus för vård då denne bland annat fick ont i knäna.

Klocakn 19.04 den 2 mars upptäcktes ett villainbrott på Bagarvägen i Bro. Gärningsmannen / männen hade brutit upp ett fönster för att ta sig in i villan. Polisen var snabbt på plats och gjorde efterspaningar med hjälp av hundpatrull och dörrknackning, men tyvärr gav det inget resultat.

Klockan 21.58 den 2 mars inträffade ett rånförsök mot en matbutik i Bro. Två ynglingar, maskerade och beväpnade med järnrör, skulle precis kliva in genom butiksentrén när de mötte en väktare i dörren. Ynglingarna vände och sprang från platsen.

Strax efter 01 den 3 mars upptäcktes en bilbrand på en parkering på Artistvägen i Brunna, i höjd med Glasyrvägen. En bil totalförstördes i branden.

En målsägande boende i Kungsängen har utsatts för ett bedrägeriförsök. Enligt anmälan fick målsägande en påminnelsefaktura hemskickad från ett företag denne aldrig handlat något från eller ens hört talas om. Det är oklart om någon annan handlat i målsägandes namn eller om själva fakturan är bedräglig.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen