Upplands-Brohus okt 17 lghter Bagar o Målar
Om Du syns på Webben GUL
Förstasidan Söndagen den 22 oktober 2017 - klockan 10:22 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-03-10

En fruktansvärd dödsolycka på länsväg 269 förmörkar veckans polisrapport. En lastbilschaufför som försökte väja undan för en personbil som kommit över i fel körfält avled medan föraren av personbilen fick klippas loss. Föraren av personbilen misstänks bland annat för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

I övrigt innehåller veckans polisrapport två bostadsinbrott i Kungsängen, två inbrott i idrottsanläggningar, skadegörelse och stöld, bland annat en omfattande stöld av bränsle från ett företag i Bro där flera tusen liter diesel har stulits ur farmartankar på företagets område.

Vid ettiden, natten mot den 6 mars, upptäcktes små hål i ett par fönsterrutor vid entrén till sporthallen i Bro C. Sannolikt har någon skjutit med en Soft Air gun eller liknande mot fönsterrutorna. Man upptäckte även att en nödutgång manipulerats så att dörren ej gick i lås som den borde.

Klockan 15.37 den 6 mars inträffade en mycket allvarlig trafikolycka på länsväg 269 i höjd med Killinge Byväg i Håbo-Tibble. En personbil kom över på fel sida av vägbanan och föraren i den mötande lastbilen försökte undvika kollision men körde in i vägräcket och ner i diket. Föraren klämdes fast och avled på platsen. Föraren i personbilen klämdes också fast men klarade sig undan från allvarligare skador. Föraren av personbilen misstänks för vårdslöshet i trafik och vållande till annans död, samt för rattonykterhet. 

Klockan 03.40 den 7 mars utlöstes inbrottslarmet av att någon krossade en ruta och tog sig in i caféet på Kungsängens IP. Det finns inga uppgifter om att något ska ha stulits.

Klockan 04.10 den 7 mars utlöstes inbrottslarmet i Fotbollshallen i Bro. Det är något oklart hur gärningsmännen tog sig in då det inte finns några brytmärken på ytterdörrar eller fönster. Inne i fotbollshallen har ett flertal dörrar brutit upp, men inget verkar ha stulits.

Natten mellan den 6 och 7 mars stals stora mängder diesel från ett flertal farmartankar på ett företagsområde längs länsväg 269. Det rör sig om många tusen liter diesel som försvunnit så det är knappast vanlig slangning det handlar om.

Någon gång mellan klockan 12 och 19.30 den 7 mars slangade någon en okänd mängd bensin ur målsägandes bil. Bilen stod parkerad på stationsparkeringen på Stationsvägen vid Bro station.

Klockan 22.04 den 7 mars utlöstes inbrottslarmet i en villa på Strandvägen i Kungsängen. Okända gärningsmän hade brutit upp ett vädringsfönster till ett sovrum och tagit sig in i villan den vägen. Det finns i nuläget inga uppgifter om något stals vid inbrottet.

Vid lunchtid den 9 mars upptäckte en målsägande på Blockflöjtsstigen i Brunna att denne haft påhälsning i bostaden. Då familjen varit bortresta mellan den 23 februari och den 9 mars är det en lång brottstid. Gärningsmännen har tagit sig in genom att bryta upp ett sovrumsfönster på nedervåningen. Vid den brottsplatsundersökning som gjordes kunde man konstatera att det inte fanns några som helst fotspår i den snö som föll den 7 mars varför slutsatsen är att inbrottet knappast hänt efter snöfallet. Det finns inga uppgifter i anmälan om vad som stals.

Klockan 11.17 den 9 mars larmades Räddningstjänst till Håbo Häradsväg i Håbo-Tibble på grund av brand i ett växthus. Det blev inte något polisärende utan stannade vid en händelserapport.

Klockan 18.01 den 9 mars inträffade en viltolycka i Aspviksbacken, Enköpingsvägen i Bro. Bil vs rådjur. Rådjuret skuttade iväg efter att det blivit påkört och viltvårdare tillkallades. Inget skadat rådjur påträffades dock varför slutsatsen blev att det klarat krocken bra.

Klockan 05.02 den 10 mars inträffade en viltolycka i Aspviksbacken, Enköpingsvägen i Bro. Bil vs rådjur. Rådjuret skuttade iväg efter att det blivit påkört och viltvårdare tillkallades. Den här gången fann man ett skadat djur.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 22/10
Skördemarknad på Ladan Öråker
MUSIKCAFÈ på Dagcentralen i Kungsängen
Öppet gästspel: Malin Elgán Dans
Tisdag 24/10
Bokklubb10-12 år
Onsdag 25/10
Bokklubb10-12 år
Torsdag 26/10
Programmera spel - Anmäl dig!
Öppet Hus i Fryshusets nya utbildningslokal
Lördag 28/10
Röda Korset – Second hand / Loppis
Söndag 29/10
Öppen ateljé på galleri H Kreation
avståndsannons

Kultur och Fritid ht 17 Upplands-Brokonstnärerna

GYMMIX Rosa Bandet okt 17

UBROs egen

Sjöräddningen testamente

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen