Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 18:17 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-03-24

Nattens smash and grab mot Swedish Match och den efterföljande polisinsatsen sätter så klart en stor prägel på den gångna veckan. Två gärningsmän kunde gripas relativt omgående, på E18 vid Stäket ungefär, men det finns enligt polisen all anledning att tro att det var fler personer inblandade i kuppen än dessa två. Bland annat ska det ha varit minst tre bilar som lämnade brottsplatsen.

Någon gång mellan 17.30 den 22 mars och 06.00 den 23 mars utsattes en nybyggd, obebodd villa på Lillmossevägen i Norrboda, Kungsängen, för inbrott. Då villan inte är färdigtställd rubriceras det hela som försök till inbrott på en byggarbetsplats och inte inbrott i villa. Gärningsmännen har brutit sig in i villan, men verkar ha blivit avbrutna innan de fått med sig de vitvaror de sannolikt tänkt stjäla. Av okänd anledning så har allt lämnats kvar.

Någon gång mellan klockan 12.30 och 16 den 23 mars har målsägandes bostad på Brogårdsvägen i Bro utsatts för ett inbrott. Gärningsmannen / männen har tagit sig in genom att krossa en förnsterruta och har bland annat stulit en dator, en klocka samt en del kontanter.

Vid 18.30-tiden den 23 mars kommer två mycket påverkade herrar till Bro pendeltågsstation med tåget. På stationen för de ett herrans liv och de har även utmärkt sig ombrod på tåget. De hotar de personer som kommer i deras närhet och ska även ha åsamkat spärrarna skada. De två herrarna (det var för övrigt mycket länge sedan de kunde kalla sig ynglingar) hann sätta sig på bussen innan den tillkallade polisen hann fram till stationen. Väl på bussen fortsatte stöket. De hotade och förolämpade medtrafikanterna. En av männen kastade en flaska i huvudet på en passagerare så att smärta uppstod. När polisen var färdig med ärendet hade ett stor antal polisanmälningar författats. Bland annat var det flera fall av olaga hot, ett fall av misshandel och ett fall av försök till misshandel.  

Vid 21-tiden den 23 mars larmades polisen till Målarvägen i Gamla Bro där tre ungdomar hade smällt av ett flertal bangers. Boende gick ut och fick fatt på två av ungdomarna och höll kvar dem tills polisen kom. På grund av fridstörarnas låga ålder skrevs en promemorian om ofredande, ej en anmälan eftersom de är för unga för att lagföras. De unga killarna är dock identifierade.

Klockan 03.12 den 24 mars inkom ett larm till polisen om ett pågående Smash and grabinbrott mot Swedish Match's lokaler i Brunna industriområde. ett än så länge okänt antal gärningsmän hade först stulit en hjullastate från ett intilliggande företag och sedan med dess hjälp kört in på det inhängnade området och vidare in i byggnaden. Där har gärningsmännen brutit sig in och stulit gods. I nuläget ska det inte finnas några säkra uppgifter om hur mycket det rör sig om. Gärningsmännen flyr från brottsplatsen i ett flertal mindre fordon, minst tre stycken varav en ska vara en mindre skåpbil. När bilarna kommer upp på E18 slänger de ut fotanglar på körbanan i bägge riktningarna. Minst två radiobilar och ett okänt antal privatbilister får punktering. En omfattande polisinsats genomförs, bland annat med helikopter. Strax innan Stäketavfarten får polisen stopp på en bil, enligt uppgift en taxi, i vilken två av de misstänkta gärningsmännen färdas. De grips och förs till Sollentuna för förhör.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen