Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 20:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-04-10

Helgen fick en fruktansvärd inledning i och med det fega terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Många Upplands-Brobor fastnade inne i stan och kunde inte ta sig hemåt på många timmar. Trots magnituden på den händelsen, och trots att hela Sverige stannade upp och skräckslaget höll andan för en stund, fortsätter livet och samhället att rulla på som vanligt. På gott och ont.

Bland helgens polisanmälningar finns ett försök till bostadsinbrott i Bro och inbrott i en sommarstuga i Kungsängen.

Klockan 21.27 den 7 april larmades polisen till Oxelvägen i Råby Skog på grund av ett pågående radhusinbrott. Då förövarna redan skrämts bort och då polisens resurser behövdes på annat håll under fredagskvällen skickades ingen patrull.Enligt anmälan hade grannar sett och hört något på målsägandes baksida. När de båda gärningsmännen insåg att de var upptäckta flydde de från platsen. Brytmärken på altandörren skvallrade om vad det var som orsakade ljuden. En anmälan om inbrottsförsök upprättades.

Klockan 05.52 den 8 april larmades polis till Rankhusvägen i Kungsängen där två maskerade personer upptäckts i samband med att de sparkat på dörrar och försökt ta sig in i sommarstugor. Det visade sig att någon krossat ett fönster på en av stugorna och att man uppehållit sig ett tag i stugan. Spår fanns efter annat än bara "vanligt genomsök".

Klockan 16.53 den 8 april larmades polis till Skolvägen i Kungsängen i närheten av OKQ8 där två ynglingar utsatts för stöldförsök. Två maskerade gärningsmän hade hoppat ur en svart Audi och försökt tilltvinga sig målsägande 1's moped. När denne lyckades undkomma genom att köra från platsen försökte gärningsmännen istället stjäla målsägande 2's mopedbil. Anmälningar om försök till tillgrepp upprättades. En av gärningsmännen hade en röd halsduk för ansiktet.

Klockan 22.10 den 9 april befann sig en målsägande inne en butik på Köpmanvägen i Bro när flera ynglingar betedde sig illa och uppträdde hotfullt. Målsägande larmade polisen. Under tiden hade ynglingarna ringt in förstärkning som anlände maskerade till butiken. När polisen kom skingrades ynglingarna varmed de kunder och den personal som befann sig i butiken kunde lämna. Målsägandes bil hade utsatts för skadegörelse. Bland annat hade lacken repats och rutor krossats. en EPA som stod på parkeringen hade även den fått en del lackskador.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen