Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 02:21 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-05-24

Inbrott av olika slag är den i särklass vanligaste anmälningsorsaken i den här polisrapporten. Inbrott är aldrig kul oavsett vem eller vad som drabbas men en liten ljusglimt är ändock att det inte finns något bostadsinbrott med bland anmälningarna.

Annars är det en anmälning om grov misshandel i Bro centrum som sticker ut i en i övrigt ganska "normal" polisrapport. Uppgifterna om vad som hände och vad som utlöste misshandeln går i sär, men vad man vet är att en större och en mindre grupp ungdomar i övre tonåren hamnade i bråk med varandra i lördags kväll och att två personer fick uppsöka sjukhus för omplåstring. 

Klockan 01.24 den 19 maj utlöstes inbrottslarmet på en skola i Kungsängen. En polispatrull åkte till platsen och där kunde de konstatera att skolan haft påhälsning men att gärningsmännen med största sannolikhet ej hunnit få med sig något stöldgods. Ett fönster stod öppet, men då det inte finns några brytmärken antas fönstret av okänd anledning ha varit öppet, sannolikt glömt.

I anslutning till inbrottet på skolan i Kungsängen upptäckte polispatrullen ett pågående inbrott i en förskola på Hjortronvägen i Tibble. Där hade en altandörr brutits upp och när polispatrullen närmade sig fick de syn på två gärningsmän som just skulle lämna byggnaden. Dessa fick syn på poliserna och flydde ut genom ett fönster på andra sidan byggnaden. Det fönstret krossades i flykten. Poliserna tog hjälp av en hundpatrull för att söka efter de bägge gärningsmännen men några hundra meter från brottsplatsen upphörde doftspåret. 

Klockan 15.55 larmades polis till Lillsjö badväg där en person sett en bil sladda in i ett träd. När inringaren gick fram till bilen för att kontrollera hur det gått sprang föraren därifrån. Bilen visade sig vara avställd vilket förklarar språngmarschen.

Vid 23-tiden på lördagskvällen larmades polis och ambulans till Bro Centrum där ett bråk utbrutit mellan ett 20-tal ungdomar. Enligt anmälan ska ett större och ett mindre gäng av okänd anledning hamnat i luven på varandra. När polis kom till platsen hade kombatanterna skingrats, men i närheten stötte polisen på några av personerna varav två var skadade och behövde plåstras om på sjukhus. Anmälningar om grov misshandel upprättades. Uppgifterna går i sär om vad som förorsakade bråket och om hur det hela startade varför det hela är svårt att sammanfatta, men en av personerna i den större gruppen ska ha använt ett tillhygge vid misshandeln och ett av offren ska ha sparkats på när denne låg på marken varför misshandeln bedöms som grov. Då ett av offren hade en burk pepparsprej på sig upprättades även en anmälan om brott mot vapenlagen.

Klockan 09.40 den 21 maj inträffade en arbetsplatsolycka på ett företag vid Håtunavägen i Bro. En anställd ramlade ner från ett större arbetsfordon, från cirka tre meters höjd, och slog i huvudet. Den skadade fick en blödande huvudskada och ont i revbenen och fördes i ambulanshelikopter till sjukhus för vård. Det framgår ej i rapporten hur allvarlig skadan är men den skadade ska ha varit vid medvetande.

Vid 22-tiden den 21 maj stoppadeen polispatrull en bilist på Fjärilsstigen i Bro. Denne har tidigare gjort sig skyldig till olovlig körning, vilket visade sig vara fallet även denna gång. En anmälan om grov olovlig körning upprättades.

Vid halvtvå-tiden natten mot den 23 maj inträffade en viltolycka på E18 vid Bro, i riktning mot Enköping. Personbil vs rådjur. Rådjuret linkade till skogs så viltvårdare tillkallades. Bilen kunde ej fortsätta färden för egen motor.

Klockan 01.38 den 23 maj larmades polis till stationshuset vid Kungsängens station där en väktare upptäckt ett olaga intrång. Väktaren hittade en man som låg och sov inne i det låsta stationshuset.

Någon gång under natten mellan den 22 och 23 maj inträffar ett garageinbrott i en garagelänga på Saltstigen i Lillsjö-området. Det finns brytmärken på minst två garageportar. Ur ett av garagen stals två motorcyklar. 

Någon gång mellan klockan 17 den 23 maj och 06 den 24 maj stals en röd Nissan King Cab av äldre årsmodell från en parkering på Bygdegårdsvägen i Kungsängen.

Någon gång under natten mellan den 23 och 24 maj gjorde okända gärningsmän inbrott i en byggcontainer och i ett förråd på Torparvägen i Bro. Det är oklart vad som stals vid inbrottet, men verktyg är en inte alltför långsökt gissning då det är en byggarbetsplats...

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen