Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 09:42 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-05-30

Det har varit en polisiärt sett lugn helg i Upplands-Bro, med färre polisanmälningar än på länge. Trots att det var långhelg med många bortresta verkar det som att bostadsinbrotten så gott som uteblev. Ett radhusinbrott i Brunna har rapporterats. Dessutom inträffade ett inbrott i en skola i Bro, som dock kunde avbrytas och de fyra unga gärningsmännen identifieras tack vare en uppmärksam privatperson som larmade polisen.

Klockan 21.53 den 26 maj larmades polisen till en skola i Bro där inringaren upptäckt ett antal ungdomar i färd med att göra inbrott. Inringaren / vittnet såg ungdomarna klättra in och ut ur skolbyggnaden. När polispatrullen kom till platsen kunde de fyra unga gärningsmännen identifieras. Inget gripande skedde dock.

På kvällen den 26 maj upptäcktes en stulen bil på Ådövägen i Bro. Bilen stod parkerad i vägkanten.

Vid 23-tiden den 27 maj stoppade en polispatrull en bilist på Blåbärsstigen i Tibble för kontroll. Bilisten blåste positivt i sållningsinstrumentet och medtogs till Sollentuna för vidare provtagning. En anmälan om misstänkt för rattfylleri upprättades.

Någon gång mellan den 26 och 28 maj inträffade ett radhusinbrott på Orgelstigen i Brunna. Gärningsmännen hade tagit sig in i radhuset genom att bryta upp ett badrumsfönster. Det är oklart vad som stals vid inbrottet.

Klockan 20.46 den 28 maj kontrollerades en SAAB som stod parkerad vid korsningen Husbyvägen / Snickartorpsvägen i Bro. Bilen hade olika registreringsskyltar fram och bak, och inget av registreringsnumren var rätt. En av skyltarna var anmäld som stulen för en tid sedan. Bägge skyltarna beslagtogs.

Vid 21-tiden den 29 maj var en privatperson ute på hundpromenad längs Granhammarsvägen. I närheten av Livgardet hördes plötsligt en ringsignal nerifrån diket. Vid kontroll visade det sig att två mobiler låg där. Polis larmades till platsen som kunde konstatera att en av mobilerna var anmäld som stulen.



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen