Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Torsdagen den 25 april 2024 - klockan 19:03 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-04-17

Med 26 anmälningar till polisen gällande brott och händelser i Upplands-Bro får veckan betecknas som ganska normal. Flera av dessa anmälningar gäller rena förlustanmälningar respektive osämja och hot inom familjer och är därför inte "i allmänhetens intresse" att rapportera om. Bland de övriga anmälningarna finns bland annat ett villainbrott, en cykelstöld, ett par bilinbrott, ett stulet växelreglage till en båtmotor och ett stulet släp.

Någon gång mellan den 15 mars och den 13 april stals ett växelreglage från en båt som förvarades på en inhägnad hamnplan tillhörande en båtklubb i Kungsängen. Förutom att växelreglaget var bortmonterat var båtmotorn intakt. Vid kontroll upptäcktes ett nyuppklippt(?) hål i stängslet som tjuvarna eventuellt kan ha tagit sig in på området genom.

Natten mellan den 12 och 13 april inträffade troligtvis ett bilinbrott på Fagerlidsvägen i Kungsängen. Under natten vaknade målsägande av att det hördes motorljud utanför på gatan, men somnade sedan om. På morgonen hittade en granne diverse instruktionsböcker och andra bilrelaterade småprylar tillhörande målsägande. Dessa låg kastade utanför tomten. Vid kontroll var bilen olåst och mycket riktigt tömd på allt löst. Det fanns inga brytmärken på bilen, men eventuellt tror målsägande att man glömt att låsa bilen kvällen innan.

Natten mellan den 12 och 13 april inträffade en släpvagnsstöld från ett företag på Enköpingsvägen i Kungsängen. Släpvagnen stod på det inhägnade företagets område, bakom låst bom, och var även låst med en kedja. Låsen var uppklippta och släpet borta när målsägande kom till arbetet på måndagen.

En polisanmälan om bristande uppsyn över hundar har inkommit från Smedstorpsvägen i Håbo-Tibble. Enligt anmälan råder koppeltvång i området året runt. Trots flertalet tillsägelser låter hundarnas ägare dem springa fritt och okopplade.

Någon gång mellan den 25 mars och den 13 april har åtminstone en målsägande blivit av med sina sommardäck ur en garagelänga på Vulkanstigen i Lillsjöområdet. De fyra däcken, på aluminimfälgar, förvarades fastlåsta med kedja på en hylla i garaget. Ingen av portarna i garagelängan har några direkta tecken på inbrott, men då det inte finns väggar mellan de 12 garagen i längan kan gärningsmännen ha tagit sig in var som helst. En liknande stöld rapporterades från intilliggande Porfyrstigen i förra polisrapporten, den 13 april. Se länk.

Natten mellan den 14 och 15 april inträffade ett bilinbrott på Norrbodavägen i Norrboda, Kungsängen. Enligt anmälan stals en motorsåg och en ryggsäck ur målsägandes firmabil, en skåpbil.

Någon gång mellan klockan 08 och 15.30 den 15 april stals en guldfärgad damcykel från en målsägande boende på Sven Beckmans väg i Sylta, Kungsängen. Cykeln, en 7-växlad Monarck förvarades låst på altanen, på husets baksida.

På eftermiddagen den 15 april drabbades en målsägande boende på Smultronvägen i Tibble av ett inbrott i sin villa. Gärningsmännen hade tagit sig in i villan genom att bryta upp ett fönster som vette mot baksidan. Se separat artikel.

Vid 17-tiden den 16 april parkerade målsägande sin moppe utanför en butik i Brunna. När besöket i butiken var avklarat vid 17.30 gick målsägande ut för att köra hem igen. Då var moppen borta. En person som uppmärksammade målsägandes situation och frågade vad som hänt kunde då berätta att denne nyss mött två ungdomar släpandes på en moped. Något senare återfanns mopeden "slängd". Ytterligare ett vittne kunde då berätta att denne sett fyra ungdomar springa från platsen. Några utav ungdomarna är namngivna i anmälan.

Klockan 18.09 den 15 april inträffade en viltolycka på väg 912 i Håbo-Tibble. Personbil vs dovhjort.






Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen