Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Lördagen den 20 april 2024 - klockan 11:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-06-02

Två villainbrott och ett försök till mordbrand toppar veckans hög av polisanmälningar i Upplands-Bro.

Vid niotiden på morgonen den 26 maj utsattes en målsägande boende på Bergvägen i Kungsängen för ett försök till mordbrand. Målsägande befann sig i bostaden när en okänd person stoppade in ett brinnande föremål i brevlådeinkastet. Målsägande kunde snabbt släcka elden. En anmälan om försök till mordbrand upprättades.

Någon gång mellan den 29 och 31 maj utsattes en målsägande på Kantelevägen i Brunna för bostadsinbrott. Okända gärningsmän hade brutit upp ett fönster och sökt igenom villan. Det framgår ej i anmälningen vad som stals.

Den 30 maj inträffade en trafikolycka i korsningen Bygdegårdsvägen - Enköpingsvägeni Kungsängen. Två fordon kolliderade med varandra. varav det ena sedan körde in i en lyktstolpe. En anmälan om vårdslöshet i trafik upprättades gentemot den ena föraren.

Vid 21-tiden den 30 maj kontaktade Uppsala-polisen "vår" polis om ett fordon som framfördes vårdslöst på E18 och som närmade sig länsgränsen och Upplands-Bro. Strax innan Bro övertog "våra" polispatruller förföljandet av bilen som man uppmanade att stanna. Då bilen framfördes vårdslöst och föraren vägrade att stanna på polisens anmodan beslöt man sig för att preja bilen innan den orsakat en allvarlig olycka. Mellan Kungsängen och Stäket fick man så stopp på bilen. Bland annat misstänks föraren för grov vårdslöshet i trafik samt grovt rattfylleri (droger).

Klockan 01.18 den 31 maj larmades polisen till Pettersbergsrondellen i Kungsängen där en trafikolycka inträffat. En falskreggad bil stod kraschad mitt på rondellen där den fastnat. Föraren hade smitit från platsen. Bilen var falskreggad och dessutom med körförbud. Bland annat skrevs anmälningar om smitning från trafikolycka samt vårdslöshet i trafik.

Klockan 03.18 den 31 maj utlöstes inbrottslarmet på en golfbana i Bro. Väktare var snabbt på plats men avvaktade tills polisen kom innan de gick in i byggnaden. Ett fönster var uppbrutet men ingen person befann sig i eller i anslutning till byggnaden. Det är oklart om något stals eller om gärningsmannen / männen lämnade platsen direkt när larmet gick. En anmälan om försök till grov stöld upprättades.

Den 31 maj larmades polis till Bro centrum där tre berusade män uppträdde hotfullt mot omgivningen. Männen försvann mot Fjärilsstigen innan polispatrullen hann fram. En anmälan om ofredande upprättades.

Vid 21-tiden den 31 maj upptäckte en målsägande på Ekvägen i Bro att bostaden haft ovälkommet besök. Okända gärningsmän hade brutit upp altandörren och sökt igenom villan. Bland annat stals ID-handlingar och kontanter.

Klockan 05.37 den 1 juni larmades polisen, Räddningstjänst och ambulans till E18 vid Brunna där en trafikolycka inträffat mellan tre fordon, i körriktning mot Stockholm. Fyra personer ska ha varit inblandade, men det finns inga uppgifter hos polisen om några personskador. Däremot finns misstankar om att man ej anpassat avståndet till framförvarande fordon.

Klockan 07.15 den 1 juni inträffade en viltolycka på E18 Bro, i riktning mot Stockholm och i höjd med Kockbackabygget. Bil vs rådjur.

Klockan 20.45 den 1 juni inträffade en skadegörelse på Blomstervägen i Bro C. Enligt anmälan kastade en okänd person en sten in genom målsägandes fönster.

Klockan 21.15 den 1 juni larmas polisen till Örnstigen i Bro där en uppmärksam person noterat att en bil med två personer cirkulerar på parkeringen och spanar på de parkerade bilarna. Dessutom ses personerna känna på dörrhandtag och titta in i bilarna. Polisen kommer till platsen och noterar bland annat att bilen har körförbud. Polisen beslagtar bilnycklarna för att förhindra att personerna kör iväg med bilen och identifierar dem båda. 



Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen