Woodys Bra produkter april 17
kronans Apotek
Förstasidan Torsdagen den 24 maj 2018 - klockan 21:35 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-06-12

Med skottlossning i Kungsängens centrum och en misshandel (eller eventuellt ett rån med ett misshandlat offer) i Bro får den gångna helgen en sorgligt våldsam inramning. 

Bland helgens inkomna anmälningar finns en något ovanlig sådan: stöldanmälan av två lamm. Kvar i hagen ute på Lennartsnäs går den oroligt bräkande tackan och söker efter sin avkomma. 

Värt att notera är att det den senaste tiden stulits en hel del diesel från företag, främst i Bro med omnejd samt att det verkar vara en ny våg av inbrott i firmabilar i Kungsängen.

Någon gång mellan den 5 och 6 juni hade en målsägande boende på Östervägen i Kungsängen inbrott i sin firmabil. Bilen stod parkerad i ett P-hus på Östervägen. Enligt anmälan fanns ytterligare (firma)bilar i P-huset som drabbats. Gärningsmannen hade krossat en ruta för att komma åt verktygen som förvarades i bilen.

Klockan 02.15 den 6 juni utlöstes inbrottslarmet i en butik i Kungsängens centrum. En ruta i dörren hade krossats och därigenom tog sig gärningsmannen in. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades. Det framgår ej i anmälan vad som stals.

Någon gång mellan den 5 och 7 juni hade en målsägande inbrott i sin firmabil. Bilen stod parkerad på Östervägen i Kungsängen. Diverse verktyg stals.

Någon gång mellan den 6 och 7 juni hade en målsägande inbrott i sin firmabil. Bilen stod parkerad i ett P-hus på Tallrisvägen i Kungsängen. Gärningsmannen hade krossat en ruta för att komma åt verktygen som förvarades i bilen.

Någon gång mellan den 5 och 8 juni stals en stor volym diesel ur en fordonstank hos en företagare i kvarteret Hylsnyckeln i Skällsta industriområde i Bro.

Vid 10-tiden den 8 juni inträffade en arbetsplatsolycka på en stor arbetsplats i Bro. Den anställde hamnade med foten mellan truck och lastpall. Det hela var en olycka, men som alltid vid en arbetsplatsolycka tillkallas polisen som gör en anmälan för att kunna utreda ansvarsfrågan.

Vid 11.30-tiden den 8 juni ombeds en polispatrull komma till Fjärilsstigen i Bro för att hjälpa en civilare som följt efter en bilist en längre sträcka (utanför länet) till adressen då denne misstänkte att föraren var rattonykter. Polispatrullen genomförde blås-test vilket var positivt. Föraren av bilen fördes till Solna för vidare provtagning. En anmälan om misstänkt grovt rattfylleri upprättades.

Någon gång mellan den klockan 18.30 7 juni och klockan 06.15 den 8 juni hade en företagare i kvarteret Hylsnyckeln i Skällsta industriområde i Bro ovälkommet besök på sin fastighet. Gärningsmännen hade klippt upp ett hål i stängslet och stulit en stor volym diesel. Minst 1000 liter ska det röra sig om. Dels har gärningsmännen tömt en fordonstank och dels har de borrat hål i en lastbilstank för att få tag på bränslet. 

Någon gång mellan klockan 06 och 18 den 9 juni försvann två små lamm från en hage på Lennartsnäs i Kungsängen. Enligt anmälan går tackan (lammens mor) kvar i hagen och söker efter sina lamm. Det finns i nuläget inget som tydligt tyder på att något rovdjur varit i farten varför man misstänker att lammen stulits ur hagen. En anmälan om stöld är upprättad.

Vid midnatt den 10 juni larmades polis och ambulans till Fågelvägen i Råby där inringaren hittat en skadad man liggandes på marken i närheten av Råbyskolan. Enligt anmälan så var den skadade mannen okontaktbar och hade en huvudskada. En liten bit från platsen där mannen låg hittades hans plånbok varför man i anmälan inte utesluter att det kan röra sig om ett rån. En anmälan om misshandel alternativt rån upprättades. Mannen fördes till sjukhus för vård. Det finns inga uppgifter i anmälan om hur pass skadad mannen var.

Klockan 06.30 den 10 juni larmas polis och Räddningstjänst till en grusparkering på Assurs väg i närheten av Bro station där en bilbrand upptäckts. Den polskregistrerade bilen var helt övertänd när Räddningstjänst kom till platsen och totalförstördes. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Klockan 00.33 den 12 juni utlöstes inbrottslarmet i en butik i Bro centrum. Två rutor hade krossats. En anmälan om skadegörelse upprättades. Det fanns inga tecken på att gärningsmannen / männen tagit sig in i butiken.

Klockan 04.53 den 12 juni inträffade en viltolycka i höjd med Skråmsta, Håbo-Tibble, på länsväg 269. Bil vs rådjur. Rådjuret studsade iväg från olycksplatsen så viltvårdare tillkallades.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Torsdag 24/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Lördag 26/5
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Gatuteater från 7 år på Kungsfesten!
Kungsfesten
Söndag 27/5
Öppet Hus på Brandstationen i Bro
Tisdag 29/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Torsdag 31/5
Mattecentrum i Kulturhuset & Brohuset
Fredag 1/6
Öppna Förskolan C/O Kulturhuset – Drakar!
Lördag 2/6
Röda Korset - Loppis / Second Hand
avståndsannons

Kultur & Fritid vt 18 GatstensTeater

Kungsfesten 18

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Pluggannons UNHCR sidebanner

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Toppbanner UBRO

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen