Julannons Mazarin 2017
Adventskalenderskylt toppbanner ny
Förstasidan Onsdagen den 13 december 2017 - klockan 23:35 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-08-07

Helgens samlade anmälningsskörd hos polisen domineras av moped-ärenden av olika slag. Stölder, vårdslöst framförande, återfunna och beslagtagna... 

-Det är mycket problem kring mopeder i Bro just nu, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro som berättar att de dagligen tar emot flertalet samtal från Bro-bor som oroas över hur en del mopedister kör i bostadsområdena. -Vi ökar vår närvaro i Bro nu och jobbar för att minska buskörandet. Den senaste tiden har vi beslagtagit ett stort antal mopeder och tack vare iakttagelser från allmänheten så kan det arbetet fortgå med gott resultat.

Den 3 augusti, någon gång mellan klockan 15.15 och 20.15, hade en målsägande på Saltstigen i Lillsjöområdet, Kungsängen, ovälkommet besök i sitt radhus. Gärningsmannen / männen hade brutit upp ett fönster för att ta sig in. Det är oklart vad som stals.

Den 4 augusti, strax innan klockan 20, hittade en målsägande sin stulna moped på Köpmanvägen i Bro. När målsägande/ägaren plockade med sig sin återfunna ägodel blev det hotfull stämning på platsen där flera andra personer befann sig.

Strax innan klockan 16 den 6 augusti upptäcktes ett pågående stöldförsök av en cross på Fjärilsstigen i Finnsta, Bro. Fyra gärningsmän sågs försöka springa igång crossen, men misslyckades. Gärningsmännen lämnade platsen utan sitt byte. 

Den 6 augusti klockan 20.26 larmas polisen till Örnstigen i Råby, Bro, där ett vittne sett tre ynglingar lämna en lägenhet via baksidan. Vittnets misstankar om att allt inte stod rätt till besannades då polisen kunde konstatera att ett fönster mot altanen var uppbrutet och att lägenheten haft ovälkommet besök. Det framgår ej i anmälan om något stulits. Inbrottet har enligt anmälan skett någon gång mellan klockan 13 och 20.26. Ynglingarna ska ha varit i övre tonåren.

Klockan 06.06 den 7 augusti inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen, ungefär vid Lövsta, i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur. Viltvårdare fick tillkallas. 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Onsdag 13/12
Språkcafé för unga
Torsdag 14/12
Språkcafé för unga
Programmera spel - Anmäl dig!
Lördag 16/12
Röda Korset – Second hand / Loppis
Sagostund i Kulturhuset
Söndag 17/12
MUSIKCAFÉ på Dagcentralen i Bro
Tredje Advent på Säbyholm
Måndag 18/12
Tv-spelshäng i bibblan 7-12 år
Måndag 15/1 2018
Föredrag: TRÄD OCH BUSKAR, EN VIKTIG DEL I TRÄDGÅRDEN
avståndsannons

Kultur och Fritid ht 17 Lucia i Kulturhuset

GYMMIX JULKLAPPSTIPS 2017

Upplands-Bro Kommunfullmäktige dec 17

Håbo-Tibble Julmarknad 2017

Kultur och Fritid Filmfest 17

UBROs egen

Pluggannons UNHCR sidebanner

WWFannons tigerfadder

Röda Korset Medmänniska

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen