UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Lördagen den 17 februari 2018 - klockan 20:15 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-08-07

Helgens samlade anmälningsskörd hos polisen domineras av moped-ärenden av olika slag. Stölder, vårdslöst framförande, återfunna och beslagtagna... 

-Det är mycket problem kring mopeder i Bro just nu, säger Albin Näverberg vid polisen i Järfälla och Upplands-Bro som berättar att de dagligen tar emot flertalet samtal från Bro-bor som oroas över hur en del mopedister kör i bostadsområdena. -Vi ökar vår närvaro i Bro nu och jobbar för att minska buskörandet. Den senaste tiden har vi beslagtagit ett stort antal mopeder och tack vare iakttagelser från allmänheten så kan det arbetet fortgå med gott resultat.

Den 3 augusti, någon gång mellan klockan 15.15 och 20.15, hade en målsägande på Saltstigen i Lillsjöområdet, Kungsängen, ovälkommet besök i sitt radhus. Gärningsmannen / männen hade brutit upp ett fönster för att ta sig in. Det är oklart vad som stals.

Den 4 augusti, strax innan klockan 20, hittade en målsägande sin stulna moped på Köpmanvägen i Bro. När målsägande/ägaren plockade med sig sin återfunna ägodel blev det hotfull stämning på platsen där flera andra personer befann sig.

Strax innan klockan 16 den 6 augusti upptäcktes ett pågående stöldförsök av en cross på Fjärilsstigen i Finnsta, Bro. Fyra gärningsmän sågs försöka springa igång crossen, men misslyckades. Gärningsmännen lämnade platsen utan sitt byte. 

Den 6 augusti klockan 20.26 larmas polisen till Örnstigen i Råby, Bro, där ett vittne sett tre ynglingar lämna en lägenhet via baksidan. Vittnets misstankar om att allt inte stod rätt till besannades då polisen kunde konstatera att ett fönster mot altanen var uppbrutet och att lägenheten haft ovälkommet besök. Det framgår ej i anmälan om något stulits. Inbrottet har enligt anmälan skett någon gång mellan klockan 13 och 20.26. Ynglingarna ska ha varit i övre tonåren.

Klockan 06.06 den 7 augusti inträffade en viltolycka på Tranbyggevägen, ungefär vid Lövsta, i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur. Viltvårdare fick tillkallas. 


Tipsa en vän     Skriv utKalender

Lördag 17/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Fredag 23/2
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
Lördag 24/2
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 25/2
Föredrag: "Hur mycket fornnordiska talar vi i dag?"
Onsdag 28/2
TV-spelshäng på Megastor duk
Torsdag 1/3
Mattecentrum på biblioteket!
Lördag 3/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Tisdag 6/3
Mattecentrum på biblioteket!
Onsdag 7/3
TV-spelshäng i Verkstan
avståndsannons

Kultur och Fritid Lämna in till Vårsalongen

Sparbanken stipendier mars 18

Pluggannons UNHCR sidebanner

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

WWFannons tigerfadder

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Glasbolaget vernissage feb 18
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen