Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 19 april 2024 - klockan 10:31 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-09-12

Vapen och vapenliknande föremål dominerar den här polisrapporten. 

Strax efter 17.30 den 7 september ser ett vittne hur det i en passerande bil finns vad som ser ut som ett militärt vapen och larmar polisen. En polispatrull stoppar bilen på E18 mellan Kungsängen och Stäket för att kontrollera uppgiften. Det visar sig att det i bilen finns filmrekvisita som ser ut som vapen och att man är på väg från en filminspelning. Inget brott begånget.

Klockan 16.14 den 7 september inträffar en trafikolycka på E18 i riktning mot Enköping. Fyra fordon är inblandade i olyckan, varav två behöver bärgas från platsen. Ingen av de inblandade behövde sjukhusvård utan undersöktes av ambulanspersonal på plats. Polisen utreder olyckan. Det framgår ej i anmälan vad som orsakat den.

Klockan 12.33 den 8 september gör polis ett tillslag mot ett garage på Råbystigen i Bro efter att en person larmat om att det eventuellt kan finnas vapen eller annat misstänkt där. Polisen beslagtar en stulen MC samt diverse stöldgods. Anmälan om häleri samt eventuellt brott mot vapenlagen upprättas.

På morgonen den 8 september upptäckte en målsägande att någon stulit registreringsskylten från dennes bil som stod parkerad på Lantmätarvägen / Norrgårdsvägen i Gamla Bro. Något senare samma dag såg en bekant till målsägande att en annan bil som stod parkerad i närheten hade olika registreringsskyltar fram och bak, varav den ena var den stulna skylten. Polis tillkallades men när de kom till adressen hade den dubbelskyltade bilen hunnit avvika.

Klockan 17.21 den 8 september larmas räddningstjänst, ambulans och polis till E18 i riktning mot Enköping där en bil börjat brinna under färd. Bilen stod i höger vägkant mellan Brunna och Bro. Branden var så omfattande att bilen fastnade i asfalten som smälte av värmen.

Klockan 00.40 den 9 september utsattes en lägenhet i Bro C för skadegörelse. Enligt anmälan kastades en sten rakt genom ett av lägenhetsfönstren. Ingen skadades av stenen.

Strax innan 16 den 9 september inträffade ett trafikintermezzo på E18 vid Brunna i riktning mot Stockholm. I en av bilarna viftade då föraren hotfullt med vad som såg ut som ett vapen. Fordonet stoppades på Stäketleden. Det visade sig att det var ett mycket "naturtroget" vapenliknande föremål föraren viftat med. En anmälan om olaga hot upprättades, samt en anmälan om brott mot vapenlagen.

Vid 13-tiden den 10 september ser ett vittne hur en grupp barn/unga i 10-årsåldern leker och klättrar runt inne på en byggarbetsplats på Härnevi skolväg i Bro. Bland annat klättrar de runt upp i maskinerna. Polispatrullen kör hem barnen till deras respektive föräldrar och samt påtalar det olämpliga valet av lekplats.

Vid 9.30-tiden den 11 september inträffade ett villainbrott på Östervägen i Kungsängen. Okända gärningsmän hade brutit upp altandörren. Det finns ingen uppgift i anmälan om vad som stals.

Vid lunchtid den 11 september larmades Uppsalapolisen till Bålsta centrum där en telebutik rånades av minst tre beväpnade gärningsmän. Rånarjakten förde sedan delar av polisstyrkan till Bro där tre rånare greps. Se separata artiklar.




Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen