UBRO Panorama gif-fil
Toppbanner UBRO
Förstasidan Fredagen den 23 mars 2018 - klockan 17:52 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-10-04

Viltolyckor och bostadsinbrott / inbrottsförsök dominerar den här polisrapporten. Det saknas bara stöld av vinterdäck för att vara en typiskt höstlig anmälningsskörd. Se över förvaringen av dina vinterdäck i n n a n tjuven tar dem, för så här års är de högaktuella som stöldgods.

Tänk också på att du är skyldig att anmäla viltolyckor. Markera olycksplatsen tydligt så blir det lättare för viltvårdaren att göra eftersök / ta hand om djurkroppen.

Någon gång mellan klockan 06.45 och 16.45 den 28 september inträffade ett inbrott i en villa på Rankhusvägen i Kungsängen. Gärningsmannen / männen tog sig in genom att bryta upp ett fönster. Flera vittnen såg en grön bil med två personer i stå parkerad i närheten vid 15-tiden på eftermiddagen, en bil som sannolikt kan kopplas till inbrottet. 

Någon gång mellan 13-14 den 28 september inträffade ett inbrottsförsök i en villa på Vinbärsstigen i Tibble, Kungsängen. Gärningsmannen / männen försökte bryta upp en dörr.

Klockan 15.55 den 28 september inträffade ett inbrottsförsök i en villa på Banjovägen i Brunna, Kungsängen. Gärningsmannen / männen försökte bryta upp ett fönster.

Klockan 06.44 den 29 september inträffade en viltolycka på Håbo Häradsväg i Håbo-Tibble, vid Ekedal. Bil vs rådjur. Rådjuret sprang i väg så viltvårdare kontaktades.

Klockan 18.20 den 29 september upptäckte en målsägande på Finnstastigen att bostaden utsatts för ett inbrottsförsök. Brytmärken på ytterdörren, men inte fullbordat inbrott.

Vid 03-tiden natten mot den 30 september hittade en privatperson ett påkört, svårt skadat men levande, rådjur i vägkanten vid korsningen Enköpingsvägen - Husbyvägen i Bro. Rådjuret avlivades på platsen. Ingen anmälan fanns om någon viltolycka, så det hela betecknas som en smitning.

Klockan 13.39 den 30 september larmades ambulans, polis och Räddningstjänst till Håtunavägen i Håbo-Tibble där en trafikolycka inträffat. Enligt de knapphändiga uppgifterna i anmälan var det en singelolycka, och Polisen utfärdade en ordningsbot till föraren på grund av olyckan.

Vid 20-tiden den 30 september var det två ungdomar i femtonårsåldern som "lekte" med grön laser på Artistvägen i Brunna, i området kring Brunnaskolan. En person, ett barn i tolvårsåldern, blev beskjuten med lasern som siktades mot dennes ansikte och ögon.

Vid 21.30-tiden den 30 september stoppar en polispatrull ett fordon på Granhammarsvägen då man fattat misstankar om att föraren kan vara påverkad. Utandningsprovet som gjordes på plats var positivt varför föraren medtogs för vidare provtagning. Blodprovet visade dock att föraren låg strax under straffbar gräns varför misstankarna om rattonykterhet avskrevs.

Klockan 02.46 den 1 oktober inträffade en viltolycka på E18 vid trafikplats Brunna i riktning mot Enköping. Bil vs rådjur.

Någon gång mellan den 25 september och den 1 oktober inträffade ett inbrott i en villa på Smörblomsvägen i Finnsta, Bro. Gärningsmannen / männen hade brutit upp fönstret i altandörren och tagit sig in i huset. Det framgår ej i anmälan vad som stals.

Någon gång mellan klockan 17 den 30 oktober och klockan 10.45 den 1 oktober inträffade ett inbrottsförsök på Växthusvägen i bro. Målsägande upptäckte brytmärken på ett av fönstren.

Klockan 15.42 den 1 oktober larmades polisen till Råbystigen i Bro av ett flertal inringare på grund av att en bilist buskörde på gång- och cykelvägar. En av inringarna hade fotograferat den vårdslöse föraren, varpå denne klev ur bilen och slog till målsägande i ansiktet. En anmälan om misshandel upprättades. 

Vid 22-tiden den 2 oktober hittades den bil som framförts vårdslöst i Råby på eftermiddagen den 1 oktober på Korpstigen i Bro. Polisen tog bilen i förvar. Utredningen om misshandel och vårdslöhet i trafik fortsätter.

Den 4 oktober inträffade en viltolycka vid Tallbacken i Håbo-Tibble. Bil vs rådjur. Rådjuret sprang iväg så viltvårdare kontaktades.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Fredag 23/3
Öppna Förskolan c/o Kulturhuset
Lördag 24/3
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Församlingen Arken bjuder in till ÖPPET HUS
SAGOSTUND på franska
Söndag 25/3
Musikcafé på Dagcentralen i Kungsängen
Torsdag 5/4
TV-spelshäng i Verkstan
Lördag 7/4
Röda Korset - Loppis / Second Hand
Söndag 8/4
Musikcafé på Dagcentralen i Kungsängen
Tisdag 10/4
Bokcirkel för vuxna
avståndsannons

U-Bkommun Earth Hour 18

Kultur & Fritid vt 18 Vårsalongen rösta

Bro Centrum Påsk 18

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Pluggannons UNHCR sidebanner

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Om Du syns på Webben GUL

Woodys Bra produkter april 17
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen