Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Söndagen den 21 oktober 2018 - klockan 00:19 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-11-03

Just nu inkommer det en hel del anmälningar och samtal om däckstölder i polisområde Järfälla och Upplands-Bro och även i övriga länet.

-Som alltid är det en märkbar öknig i antalet stulna däck så här i däckskiftestider. Generellt kan man väl råda alla att inte lämna däcken, ens för en kort stund, utanför garaget. Tillfället gör tjuven heter det ju och det händer allt för ofta att man bara gått in för en kort fikastund eller för att hämta något så är däcken borta sedan, så lämna inte dina däck ute! tipsar Albin Näverberg vid Polisen i Järfälla och Upplands-Bro.

I övrigt så har det varit en del "stök" i veckan med ett rånförsök i Bro, tre bostadsinbrott i kommunen och en värdesmässigt stor stöld från ett bygge i Kungsängen. Dessutom kom det in en knivstucken man till sjukhuset i Jakobsberg i går morse som enligt de första uppgifterna ska ha knivskurits i bålen någonstans i området kring Bro station.

Strax innan 16 den 30 oktober upptäcktes ett fullbordat bostadsinbrott på Bergvägen i Kungsängen. En granne såg att ett fönster samt balkongdörr stod öppna och larmade polisen. Det finns inga brytmärken, så man tror möjligen att fönstret stått på glänt och att tjuvarna tagit sig in den vägen och sedan för enkelhetens skull gått ut genom balkongdörren. I nuläget finns ingen godslista bifogad till anmälan så det är oklart vad som stulits.

Vid 17-tiden den 30 november kommer en knivbeväpnad och svartklädd man in i en närlivsbutik i Finnsta. Mannen hotar personalen och vill ha dagskassan men blir bortskrämd av någon form av överfallslarm som personalen aktiverar. Gärningsmannen flyr från platsen till fots. En anmälan om rånförsök upprättas. Patruller sökte i närområdet, bland annat med hund, men ingen gärningsman hittades.

Någon gång mellan klockan 06 och 18 den 30 oktober inträffade ett villainbrott på Ginstvägen i Bro. Det fanns inga tecken på inbrott på fönster eller dörrar så man tror att tjuvarna hittat en nyckel som låg gömd i anslutning till villan. I nuläget finns ingen godslista bifogad till anmälan så det är oklart vad som stulits.

Någon gång mellan klockan 15 den 30 oktober och klockan 01 den 31 oktober hade målsägande inbrott i sin bil som stod parkerad på Lidl-parkeringen på Pettersbergsvägen i Norrboda. Enligt anmälan hade en ruta krossats och en del gods stulits ur bilen.

Vid 19-tiden den 31 oktober upptäcktes en bilbrand på Stationsvägen i Bro. Bilen ska ha stått olåst. Gärningsmannen / männen stal bilstereon och lämnade sedan någon sorts brandfarlig vätska inne i kupén.

Någon gång mellan klockan 04.45 och 15.40 den 1 november hade en målsägande på Kritstigen i Lillsjöområdet i Kungsängen inbrott i sitt radhus. Gärningsmannen / männen hade brutit upp en källardörr för att ta sig in i bostaden. Hela huset var genomsökt. Bland annat hade man stulit ett säkerhetsskåp som vad fastbultat i golvet.

Någon gång mellan klockan 18 den 1 november och klockan 06.45 den 2 november utsattes en byggarbetsplats på Skolvägen i Kungsängen för stöld och skadegörelse av flera större fordon. Bland annat stals flera skopor och diverse annan utrustning till grävmaskiner som stod parkerade på platsen. Minst en av grävmaskinerna hade startats och flyttats.

Klockan 03.24 den 2 november larmades Räddningstjänst och polisen till Svartviksbacken i Kungsängen där en bilbrand upptäckts. När man kom till platsen var två bilar övertända. Det fanns ingen spridningsrisk. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Vid 07-tiden på morgonen den 2 november fick polisen ett samtal från Jakobsbergs sjukhus där man just tagit emot en mansperson med knivskada i bålen. Mannen var vaken, talbar och i rörelse när polisen kom till Jakobsbergs sjukhus. Mannen ska ha knivskadats någonstans i stationsområdet i Bro, i övrigt är uppgifterna mycket knapphändiga i ärendet. En utredning om försök till mord har inletts, något som är standard då knivskadan sitter i bålen och därför bedöms vara gjord i uppsåt att orsaka stor och eventuellt livshotande skada. 

Den 2 november inträffade en viltolycka på Enköpingsvägen i höjd med Kockabacka i Bro. Bil vs rådjur.

Vid 19.30-tiden den 2 november såg en privatperson hur fyra yngre personer gav sig på en femte person, även den yngre, på centrumparkeringen i Bro. Enligt vittnet ska de fyra ha slagit den femte och tagit en ryggsäck från denne som de tog något ur innan de gav tillbakla den och lämnade platsen. När polisen kom till parkeringen fanns varken gärningsmän eller offer kvar. Det har inte heller inkommit någon anmälan om misshandel eller dylikt som matchar händelsen så polisen har bara vittnesuppgifterna att gå på i nuläget.Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 21/10
AA - MÖTE
Tisdag 23/10
Tisdagsmys i bibblan!
Yogapromenad Prova-på
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
Onsdag 24/10
Stickcafé i Kulturhuset
Filmvisning:Still Alice
Torsdag 25/10
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 minidisco

Kultur & Fritid ht 18 Lasse Åberg

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen