Avslutsbanner
Avslutsbanner topp 2
Förstasidan Fredagen den 29 mars 2024 - klockan 10:36 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2015-04-25

Två bostadsinbrott, ett antal bilinbrott, en fräck stöld från en bostad och en lägenhetsbrand är några av de anmälningar som inkommit till polisen sedan i måndags. I samband med inbrottet på Spireavägen sågs en mörkröd Volvo V70 stå parkerad i närheten. Bilen är välkänd av polisen (identifierad m h a registreringsnumret) och kan sannolikt knytas både till det inbrottet och till andra inbrott på senare tid. Bilen sågs även i Syltaområdet i veckan där boende såg två män smyga omkring i trädgårdar på ett misstänkt sätt.

En målsägande blev misshandlad av okända gärningsmän på Kristallstigen i Lillsjöområdet tidigt på morgonen den 21 april. Polisen är förtegen om detaljerna av utredningstekniska skäl, men målsägande ska bland annat ha blivit slagen med ett trubbigt föremål av en utav gärningsmännen. Misshandeln ska ha skett på boendeparkeringen.

På förmiddagen den 21 april genomförde trafikpolisen en trafikkontroll på E18 vid Bro. Hur många som blev bötfällda för fortkörning framgår inte då dessa inte lagförs, men i två fall resulterade trafikkontrollerna i anmälningar. Klockan 10.24 var det en bilist som blåste positivt på utandningsprovet och som då fick åka till Sollentuna för vidare provtagning. En anmälan om rattfylleri upprättades. Klockan 10.55 var det en bilist som uppmättes köra 132 km/h på E18, vilket är 22 km/h över tillåten hastighet. Bilisten bestred det hela och vägrade godkänna mätresultatet vilket resulterade i en anmälan om hastighetsöverträdelse.

En målsägande som befann sig hemma i villan på Aske Bruksväg i Aske, Håbo-Tibble, den 21 april råkade ut för en obehaglig stöld. Innanför ytterdörren förvarades en väska med diverse träningskläder och annat. Medan målsägande befann sig på övervåningen mellan 15-17 var det någon som stal väskan.

Någon gång mellan klockan 14 och 21 den 21 april var det någon som körde in i målsägandes bil och sedan smet från platsen. Bilen stod parkerad vid Kungsängens station. Passagerarsidans bägge dörrar var intryckta och sidan var repad eftr smitarens framfart.

På tisdagseftermiddagen upptäcktes ett villainbrott på Killinge Byväg i Håtuna. Se separat artikel.

På tisdagseftermiddagen upptäcktes ett villainbrott på Spireavägen i Finnsta, Bro. Se separat artikel.

Vid 23-tiden den 21 april larmades Räddningstjänst, polis och ambulans till Råbystigen i Bro där en lägenhetsbrand upptäckts. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet upprättades. Se separat artikel.

Någon gång mellan den 16 och 22 april stals målsägandes sommardäck ur den gemensamma garagelängan på Gånglåtsvägen i Brunna. Det finns inga brytmärken på någon av garageportarna så det är oklart hur gärningsmännen tagit sig in.

Mellan den 22 och 23 april hade en målsägande boende i Aspviksområdet inbrott i sin bil. Bilen var genomsökt och blend annat saknades körkortet som förvarats i bilen.

Vid 02.45 den 23 april hade en målsägande boende på Smultronvägen Kungsängen inbrott i sin firmabil. Målsägande hann se att gärningsmannen lämnade brottsplatsen på moppe. Enligt anmälan hade gärningsmannen krossat en bakruta och sedan stulit en slipmaskin och en byggdammsugare.

På morgonen den 23 april hittade en person boende på Örtugsvägen i Kungsängen en byggdammsugare inslängd på tomten. Byggdammsugaren kunde senare under dagen återbördas till den rättmätige ägaren. Se ovan!

Natten mellan den 23 och 24 april hade en målsägande boende på Enbärsvägen inbrott i sin firmabil. Gärningsmannen hade krossat bakrutan och sträckt in armen genom hålet. Bytet blev en borrmaskin.

Tipsa en vn Skriv ut



Kalender

Det finns inga kommande händelser i kalendern.
avståndsannons

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Sjöräddningen

Röda Korset Ukraina mars 2022

Barncancerfonden pluggannons

UBROs egen

Röda Korset Medmänniska

Facebook

Rädda Barnen

Toppbanner UBRO

UNHCR artikelannons människor i nöd mars 22

UBRO Panorama gif-fil

Håll Sverige rent artikelannons jan 23

Suicide Zero

Avslutsbanner topp
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen