Woodys Bra produkter april 17
ICA i Bro höst 18
Förstasidan Söndagen den 21 oktober 2018 - klockan 00:34 Tipsa redaktionen
Sök     Publicerade    Arkiv        Sökhjälp
« Föreg. Nästa »

Polisrapport Upplands-Bro


Karin Sidén 2017-11-08

Det har varit en hel del skadegörelse i kommunen de senaste dagarna. I helgen så utsattes ett flertal familjer i Kungsängen för skadegörelse. I Bro har det bland annat kastats sten och eldats bilar och även där är det ett flertal målsägande som drabbats.

Klockan 06.45 den 3 november inträffade en viltolycka på E18 i riktning mot Enköping, vid Bro trafikplats. Flera bilar körde på ett rådjur.

Vid halvtiotiden på morgonen den 3 november gjorde polisen en husrannsakan i ett garage på Fjärilsstigen i Bro. Där fann man bland annat en MC med bortfilat ramnummer och med tveksamma ägar-uppgifter varför den beslagtogs.

På kvällen den 3 november kommer det in ett flertal samtal till polisen om att det smälls med bangers i Bro centrum och området därikring. 

Vid 20-tiden den 3 november, samtidigt som några av samtalen om bangers inkommer till polisen är det också ungdomar som är vid Råbyskolan och "leker" med grön laser. Grön laser är definitivt ingen lämplig leksak, särskilt inte när den riktas mot människor. Polis tillkallas men när de kommer till platsen finns inte någon misstänkt kvar.

Natten mellan den 3 och 4 november utsätts ett flertal fastigheter i Strandvägenområdet i Kungsängen för skadegörelse, bland annat finns flera målsägande på Prästhagsvägen. I de olika polisanmälningarna omnämns bland annat söndersparkade staket, demolerade brevlådor, förstörda backspeglar, bortbrutna torkarblad och mycket mer.

På morgonen den 4 november stals en personbil från ett företags område på Tryckfärgsvägen i Bro. Övervakningsbilder finns.

Vid 14-tiden den 4 november sågs en älgko med kalv passera över länsväg 269 vid Högbytorp. Den passagen gick bra, men det är en vältrafikerad djurövergång så sannolikheten är stor att ko+kalv och fler djur än så passerar flera gånger per dag. Var aktsam!

Klockan 19.20 den 4 november larmades polisen till Fasanstigen i Bro där någon kastat tre stenar genom lika många fönster tillhörande en lägenhet. Familjen var hemma när det hände och skrämdes ordentligt av upplevelsen. En anmälan om skadegörelse är upprättad. 

Det finns även uppgifter om mer skadegörelse i närområdet från samma tidpunkt, men ingen mer polisanmälan -ännu.

Klockan 02.00 den 5 november larmades polisen till Furuhällsplan i Kungsängens centrum där en person i 50-årsåldern uppträdde aggressivt och var utagerande mot omgivningen. Personen omhändertogs av polisen.

Klockan 11.48 den 5 november larmades polis till Pettersbergsvägen i Norrboda där en privatperson sett en bilförare som verkade märkbart påverkad gå in i matbutiken. Polis kom till platsen och utförde ett första alkotest och medtog sedan föraren för vidare provtagning då det första tested besannade misstanarna om rattfylleri.

Klockan 14.21 den 5 november såg en polispatrull ett MC-ekipage som färdades mycket snabbt på E18 vid Bro. Polisen följde efter och ekipaget stoppades vid Stäket där föraren bötfälldes. Då färden gått långt över tillåten hastighet beslagtogs förarens körkort.

Vid 21.30-tiden den 5 november såg vittnen hur en grupp ungdomar, 6-7 stycken, eldade på något som låg på markplattorna utanför Florasalen på Blomstervägen i Bro. Elden självslocknade. 

Klockan 08.42 den 7 november larmades polis till Bro centrum där en person tagits för snatteri. Det visade sig att personen stulit medicin samt hade kniv på sig. Man skrev en anmälan om brott mot knivlagen samt narkotikainnehav.

Vid 21.45 den 7 november inträffade en viltolycka på E18, i riktning mot Enköping, strax efter  Bro trafikplats. En personbil kolliderade med ett rådjur. Bilen skadades så pass att den behövde bärgas. Ingen person ska dock ha kommit till skada.

Vid 23.15 den 7 november larmades Räddningstjänst och polisen till Bro centrum där flera bilar satts i brand på långtidsparkeringen. Sex bilar totalförstördes i den omfattande branden. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades. Vittnen såg tre personer springa från platsen varav en ska ha haft ett dunkliknande föremål. De ska ha sprungit i riktning mot Fjärilsstigen. Man använge polishund för att spåra efter gärningsmännen men eftersökningarna gav inget omedelbart resultat.

Klockan 09.15 den 8 november larmades polis till Stentorpsvägen i Bro där en bilist kört genom ett staket och fastnat. Bilen hade ett släp med en del gods på. När polisen kom till platsen visade det sig att föraren var påverkad och att åtminstone delar av godset på släpet var stöldgods. Bland annat skrevs en anmälan om grovt rattfylleri.

Tipsa en vän     Skriv utKalender

Söndag 21/10
AA - MÖTE
Tisdag 23/10
Tisdagsmys i bibblan!
Yogapromenad Prova-på
Språkcafé - i Kulturhuset
Språkcafé - i SFIs lokaler i Kungsängen
Onsdag 24/10
Stickcafé i Kulturhuset
Filmvisning:Still Alice
Torsdag 25/10
Torsdagsmys i bibblan!
Språkcafé - i Brohuset
avståndsannons

Kultur & Fritid ht 18 minidisco

Kultur & Fritid ht 18 Lasse Åberg

Röda Korset Medmänniska

UBROs egen

WWFannons tigerfadder

Läkare utan gränser 18 pluggannons

Facebook

RSS-flöde

Alternative content


Håll Sverige rent

Röda Korset Syrien artikelannons 2017

UBRO Panorama gif-fil
UBRO
Ansvarig utgivare:   Karin Sidén
Webmaster:   Karin Sidén
Tipsa redaktionen